Εντός Ιουνίου η πλατφόρμα για 20-29 και η ψηφιακή βεβαίωση για τεστ

Στη νέα υπηρεσία χορήγησης βεβαιώσεων, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το άνοιγμα της πλατφόρμας για επιλογή εμβολίου αναφέρθηκε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Στη νέα υπηρεσία χορήγησης βεβαιώσεων, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το άνοιγμα της πλατφόρμας για επιλογή εμβολίου αναφέρθηκε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία χορήγησης βεβαιώσεων για το αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού, εξηγώντας ότι η βεβαίωση χορηγείται είτε το τεστ γίνει σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο κέντρο και φέρει ηλεκτρονική σφραγίδα.

Ερωτηθείς για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, υπενθύμισε ότι, χορηγείται μετά τη δεύτερη δόση με κωδικούς taxisnet. Αναφορικά με τις βεβαιώσεις για όσους έχουν νοσήσει, είπε πως, αναμένονται ανακοινώσεις στο πλαίσιο του πράσινου πιστοποιητικού.

«Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για 20-29»

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση της Παιδείας χαρακτηρίζοντάς τη «εξαιρετικά σημαντική» και λέγοντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των υποψηφίων στις πανελλαδικές.

Τέλος, τόνισε ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιλογή εμβολίου για τις ηλικίες 40-44 ετών και ανάλογα με την ανταπόκριση θα ακολουθήσουν και οι ηλικίες 35-39 και στη συνέχεια 30-34. «Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για 20-29», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι στο προσεχές διάστημα η Ελλάδα αναμένει τις εξής παραδόσεις εμβολίων:

Από την Pfizer 1.860.000 δόσεις
Από την εταιρεία Moderna 308.000 δόσεις
Από την εταιρεία Johnson & Johnson 152.000 δόσεις
Από την AstraZeneca 348.000 δόσεις τον Μάιο και 450.000 δόσεις τον Ιούνιο

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ