Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα ελέγχων στον αντικαπνιστικό νόμο

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα αποτελέσματα των ελέγχων εφαρμογής στον αντικαπνιστικό νόμο και την προστασία της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο των εορτών “παρά τη “χαλαρή” διάθεση των ημερών αυτών”. Όπως αναφέρεται το πρόγραμμα τηρήθηκε απαρέγκλιτα και κατά “την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους τα μεικτά κλιμάκια των Ε.Α.Δ.-ΕΛ.ΑΣ συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό τους ελέγχους”.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα αποτελέσματα των ελέγχων εφαρμογής στον αντικαπνιστικό νόμο και την προστασία της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο των εορτών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “χαρακτηριστικά σημειώνονται οι περιπτώσεις της Ελασσόνας. Στα 15 καταστήματα που ελέγχθηκαν δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση σε καταστηματάρχη. Παράλληλα δε βρέθηκε πολίτης που να κάπνιζε σε χώρο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, της Τρίπολης, όπου επίσης δεν βρέθηκε κανένας που να κάπνιζε σε μη επιτρεπόμενο χώρο και της Άνω Χώρας Ναυπάκτου. Δεν επιβλήθηκε πρόστιμο σε κανένα από τα 9 ελεγχθέντα καταστήματα με όσους εκ των θαμώνων επιθυμούσαν να καπνίσουν να μην ενοχλούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες (-5οC) προκειμένου να καπνίσουν συνεισφέροντας έτσι ενεργά στην προστασία της δημόσιας υγείας”.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Α.Δ. η πρώτη σύσκεψη του έτους για τον επιχειρησιακό συντονισμό στον αντικαπνιστικό νόμο. Συμμετείχαν οι συναρμόδιοι φορείς και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος και οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με ενημέρωση για τους διενεργηθέντες ελέγχους συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο για το διάστημα Πέμπτη 02.01.2020 έως και Τετάρτη 08.01.2020: Από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων ενώ 12 φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν. Συνολικά βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 15.200€.

Η πόλη με την πρωτιά στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου

Τα στοιχεία από τους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας δείχνουν ότι το 90% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστίασης στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζουν πιστά τον αντικαπνιστικό νόμο.

Το γεγονός αυτό, με βάση και τα πανελλαδικά στοιχεία, φαίνεται πως κατατάσσει τον νομό Θεσσαλονίκης στην πρώτη θέση σε ολόκληρη τη χώρα, όσον αφορά την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019 διενεργήθηκαν 592 έλεγχοι. Οι έλεγχοι αφορούσαν την εφαρμογή στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Το ίδιο διάστημα το 2018 οι έλεγχοι ήταν μηδενικοί. Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 46 παραβάσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ