Δημόσια ΥγείαΈνωση Πνευμονολόγων: Οδηγίες για όσους είναι κοντά στον καπνό

Ένωση Πνευμονολόγων: Οδηγίες για όσους είναι κοντά στον καπνό

- Advertisement -

Oδηγίες εξέδωσε η Ένωση Πνευμονολόγων με αφορμή την πυρκαγιά στην Πεντέλη λόγω της επικινδυνότητας του καπνού για την υγεία μας. Τι πρέπει να κάνουμε όλοι και τι συνιστά στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Oδηγίες εξέδωσε η Ένωση Πνευμονολόγων με αφορμή την πυρκαγιά στην Πεντέλη λόγω της επικινδυνότητας του καπνού για την υγεία μας. Τι πρέπει να κάνουμε όλοι και τι συνιστά στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Μάτα Τσιγκρίκα όσοι δεν μπορούν να απομακρυνθούμε άμεσα ή αν δεν είναι αυτό δυνατό πρέπει να:

  • παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά
  • Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις
  • Να έχετε κλειστά τα παράθυρα και τα αιρ κοντίσιον σε ανακύκλωση αέρα καμπίνας
  • Ειδικά όσοι έχουν άσθμα ή ΧΑΠ
  • Πρέπει να είναι σε επαφή με τον γιατρό τους
  • Να έχουν τα παράθυρα κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας

Επίσης, ζητούν από τον κόσμο να αποφύγει την αλόγιστη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Η ανακοίνωση:

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Πεντέλης επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ