Εμβολιασμοί: 18.000 ραντεβού έκλεισαν μέσα σε λίγες ώρες οι νέοι 18-25

Συνολικά 18.000 νέοι 18 – 25 ετών έκλεισαν ραντεβού το τελευταίο 24ωρο για να εμβολιαστούν κατά της Covid μετά την ανακοίνωση κινήτρου χορήγησης 150 ευρώ μέσω του «freedom pass» για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού.

Συνολικά 18.000 νέοι 18 - 25 ετών έκλεισαν ραντεβού το τελευταίο 24ωρο για να εμβολιαστούν κατά της Covid μετά την ανακοίνωση κινήτρου χορήγησης 150 ευρώ μέσω του «freedom pass» για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η «Κάρτας Ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003. Θα είναι ψηφιακή, δηλαδή θα βρίσκεται στο «ψηφιακό πορτοφόλι» του κινητού του κάθε νέου δικαιούχου νέου, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα και για κάρτα σε κανονική μορφή.

Στις 12:30 το μεσημέρι οι υπουργοί Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, τη λειτουργία νέων δραστηριοτήτων και τους κλειστούς χώρους. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα έχουν προτεραιότητα όσον αφορά τη διευθέτηση των χώρων. Υποχρεωτικό παράλληλα θα είναι self test για τους μη εμβολιασμένους που θέλουν να μπουν στα καταστήματα. Οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα, το πιθανότερο, να ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου.

Γεωργιάδης: Μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας για τους εμβολιασμένους

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30, είπε.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν πραγματοποιήσει το ραντεβού εμβολιασμού και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες. Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Η «κάρτα ελευθερίας» θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε ταξίδια και κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ θα λαμβάνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Ψηφιακό πορτοφόλι

Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone που διαθέτουν οι νέοι. Ωστόσο, θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr. Μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα έντονη ήταν η πολιτική αντιπαράθεση η οποία προέκυψε από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις αφού η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για εξαγορά της νεολαίας και η κυβέρνηση από την πλευρά της κατηγόρησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα πως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το voucher των 150 ευρώ λέγοντας πως «η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρω, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται. Η αλληλεγγύη όμως είναι στάση ζωής -Δεν εξαργυρώνεται».

Από την δική της πλευρά η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Αριστοτελία Πελώνη είπε πως ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Χαρακτηρίζει την επιβράβευση των νέων για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “εξαγορά”, επειδή, όπως όλοι θυμούνται, έτσι έμαθε να μεταχειρίζεται ο ίδιος τους πολίτες. ραντεβού νέοι 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ