Εμβόλια Covid: Άνοιξε το Μητρώο Εθελοντών του Vaccelerate

Εδώ και λίγες ημέρες οι Ιταλοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, μπορούν να εγγραφούν εθελοντικά στο Μητρώο Εθελοντών του VACCELERATE για άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελέτες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 και σε άλλες μελέτες, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.

Εδώ και λίγες ημέρες οι Ιταλοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, μπορούν να εγγραφούν εθελοντικά στο Μητρώο Εθελοντών του VACCELERATE για άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελέτες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 και σε άλλες μελέτες, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Μητρώο Εθελοντών άνοιξε πλέον και στην Ιταλία», τόνισε ο καθηγητής Oliver A. Cornely, συντονιστής του VACCELERATE, και πρόσθεσε: «Οι Ιταλοί συνεργάτες μας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Όλες οι σχετικές πληροφορίες και τα ερωτηματολόγια έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά και ανυπομονούμε για πολλούς Ιταλούς εθελοντές στο άμεσο μέλλον».

Το Πρόγραμμα VACCELERATE, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του ευρωπαϊκού σχεδίου ετοιμότητας COVID-19 με την ονομασία «HERA Incubator», έχει στόχο την υποστήριξη άμεσων δράσεων για την έγκαιρη προετοιμασία της Ευρώπης έναντι των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 ή άλλης πανδημίας και αποτελεί μια συνεργατική πρωτοβουλία από διάφορους φορείς, ερευνητικές επιστημονικές ομάδες, εταιρείες βιοτεχνολογίας, και δημόσιες Αρχές στην Ε.Ε. και παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας και άλλοι Πανεπιστημιακοί και Ερευνητικοί Φορείς της χώρας.

Μητρώο Εθελοντών 

Το Μητρώο Εθελοντών λειτουργεί ήδη σε 15 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και έως σήμερα περισσότερα από 36.000 άτομα έχουν εγγραφεί σε αυτό, ενώ περισσότερα από 14.000 εγγεγραμμένα άτομα έχουν συνδεθεί με κλινικές δοκιμές. Το Μητρώο, πλήρως μεταφρασμένο στην ιταλική γλώσσα, ξεκίνησε πρόσφατα και στην Ιταλία, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Βερόνας, που είναι ο διορισμένος Εθνικός Συντονιστής για την Ιταλία στο VACCELERATE.

Η Καθηγήτρια Evelina Tacconelli, Επιστημονική Συντονίστρια του VACCELERATE για το Πανεπιστήμιο της Βερόνας, δήλωσε: «Το Μητρώο Εθελοντών είναι ένα βασικό εργαλείο για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας με τη βοήθεια κάθε Ευρωπαίου πολίτη ξεχωριστά. Θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες, εάν το κρίνουν χρήσιμο για την υγεία τους, να έχουν πρόσβαση σε νέες πληροφορίες και σε νέα εμβόλια κατά των αναδυόμενων λοιμώξεων».

Η βάση δεδομένων του Μητρώου Εθελοντών λειτουργεί υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, του CECAD, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας, του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας Λοιμώξεων (DZIF) και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας.

Η εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών γίνεται μέσω του συνδέσμου https://www.vaccelerate.org/volunteer-registry/

Το Πρόγραμμα VACCELERATE συντονίζεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας και συμμετέχουν σε αυτό 29 εταίροι από κράτη-μέλη της Ε.Ε. και συνδεδεμένες με αυτή χώρες. Για την Ελλάδα, συντονιστής και διαχειριστικός εταίρος του Προγράμματος VACCELERATE έχει ορισθεί από την Ε.Ε. το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων – CLEO (www.cleoresearch.org).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα VACCELERATE στην ιστοσελίδα: https://www.vaccelerate.eu/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ CLEO

Το CLEO (www.cleoresearch.org) ιδρύθηκε το 2011, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το όραμα του CLEO είναι η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία, με έμφαση στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών. Από τον Οκτώβριο του 2014 το CLEO λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ