Δημόσια ΥγείαEllinika Hoaxes: Απάτη με “ασθενή” που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Ellinika Hoaxes: Απάτη με “ασθενή” που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

- Advertisement -

Ένα κείμενο που απευθύνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση ενός ανήλικου με σκοπό την πληρωμή των θεραπειών του αναπαράγεται από πληθώρα χρηστών στο Facebook και όπως αναφέρει το Ellinika Hoaxes πρόκειται όμως για μία περίπτωση απάτης καθώς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διαψεύδει τα όσα αναγράφονται.

Ένα κείμενο που απευθύνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση ενός ανήλικου με σκοπό την πληρωμή των θεραπειών του αναπαράγεται από πληθώρα χρηστών στο Facebook και όπως αναφέρει το Ellinika Hoaxes πρόκειται όμως για μία περίπτωση απάτης καθώς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διαψεύδει τα όσα αναγράφονται

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην υπό εξέταση δημοσίευση υποστηρίζεται ότι ο Κουφαδάκης Κώστας βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σε πολλή άσχημη κατάσταση και ότι χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Ακόμη, ότι ένα μέρος των θεραπειών δεν καλύπτεται από το νοσοκομείο. Στο τέλος της δημοσίευσης εμφανίζεται το IBAN ενός λογαριασμού τραπέζης με τα στοιχεία του δικαιούχου για όποιον θέλει να συνδράμει οικονομικά.

Αναλυτικά όλο το κείμενο:

“ΑΜΉΝ 🙏🙏🙏 Ο ΘΕΌΣ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΆΓΙΟΙ ΜΊΑ ΠΡΟΣΕΥΧΉ 🙏🙏🙏 ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ ΜΊΑ ΒΟΉΘΕΙΑ ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΊΤΕ!!! ΣΤΟ ΠΑΙΔΆΚΙ ΜΟΥ ΚΏΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ ΑΠΌ ΑΓΓΕΛΆΚΙ 27 ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΎΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΆΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ ΘΕΡΑΠΕΊΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΔΩΜΆΤΙΟ 314 ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΆΣΧΗΜΑ ΣΟΒΑΡΆ ΜΕ ΟΞΥΓΌΝΟ ΜΕ ΚΑΛΏΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ Η ΤΟΎ ΘΑ ΠΕΘΆΝΕΙ 😭😭😭 ΠΆΣΧΕΙ ΑΠΌ Β ΟΞΈΙΑ ΜΥΕΛΟΓΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΙΜΙΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΑΊΜΑ ΚΆΘΕ ΜΉΝΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΉ ΜΟΝΆΔΑ ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΑΛΕΞΆΚΗΣ Ο ΓΙΑΤΡΌΣ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΥΠΟΦΈΡΕΙ ΆΣΧΗΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΎΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΆΕΙ ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΧΕΙΜΩΘΑΠΙΕΣ ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΛΎΣΕΙ ΚΑΊ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΆΜΕΣΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΟ ΜΕΤΑΜΌΣΧΕΥΣΗ ΜΥΕΛΟΎ ΤΩΝ ΟΣΤΏΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΧΡΉΜΑΤΑ 1.500 ΕΥΡΏ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΉ ΜΟΝΆΔΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΌΣΧΕΥΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΘΕΡΜΆ ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΊΤΕ!!!

ΌΛΗ ΝΑ ΔΏΣΕΤΕ ΜΊΑ ΒΟΉΘΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΌΣΧΕΥΣΗ ΌΛΗ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΊΜΑΙ ΜΌΝΗ ΜΑΝΟΎΛΑ ΔΕΝ ΈΧΩ ΤΊΠΟΤΑ ΈΧΑΣΑ ΌΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΉ ΤΟΝ ΆΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΊΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΌ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΡΟΧΑΊΟ ΑΤΥΧΉΜΑ ΛΑΓΚΑΔΆ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΠΗΓΕΝΑΝ ΣΕ ΓΆΜΟ ΈΧΕΙ ΔΥΟ ΧΡΌΝΙΑ ΜΟΝΗ ΟΥΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΒΟΉΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΆ ΣΟΒΑΡΆ ΜΙΛΆΩ Ο ΘΕΌΣ ΠΑΝΩ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΛΥΠΗΘΕΊ ΜΌΝΗ ΠΟΝΕΜΈΝΗ ΜΑΝΟΎΛΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΆΓΙΟΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΆΚΙ ΜΟΥ ΚΏΣΤΑΣ ΜΈΡΑ ΝΎΧΤΑ ΚΛΑΊΩ ΚΆΝΩ ΠΡΟΣΕΧΉ ΑΜΉΝ 🙏🙏🙏 ΜΊΑ ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΙΒΆΝ ΤΡΑΠΈΖΗΣ EUROBANK GR4102607100000120102481992 ΜΑΡΊΑ ΚΟΎΚΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΕΥΧΆΡΙΣΤΩ Ο ΘΕΌΣ ΝΑ ΣΑΣ ΈΧΕΙ ΚΑΛΆ ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΤΕ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΗ ΑΝΆΓΚΗ ΤΟ ΠΑΙΔΆΚΙ ΜΟΥ 🙏🙏🙏“

Αν και η υπό εξέταση δημοσίευση έγινε στις 15 Ιουλίου 2022 δεν είναι η πρώτη φορά που το κείμενο αναρτάται στο Facebook. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δημοσιεύσεις από τον Νοέμβριο του 2021 στην οποία αναφερόταν ότι ο θεράπων ιατρός του, Δημήτρης Αλεξάκης, ήταν παιδίατρος.

Ακόμη, την 1 Ιουλίου 2022 λογαριασμός στο Facebook είχε κάνει πάλι την ίδια ανάρτηση την οποία διέγραψε μετά από λίγες ημέρες. Η εν λόγω δημοσίευση είχε περισσότερες από 656 κοινοποιήσεις.

Τι ισχύει

Τα Ellinika Hoaxes επικοινώνησαν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για το υπό εξέταση περιστατικό. Στην επίσημη απάντηση που μας απέστειλαν δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα αναληθές δημοσίευμα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας επισύναψε τις απαντήσεις που έλαβε από τα αρμόδια τμήματα. Σύμφωνα με το Τμήμα Κίνησης Ασθενών, δεν υπάρχει καταγεγραμμένος ασθενής με τα στοιχεία της δημοσίευσης στο σύστημά τους. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο επίσημο έγγραφο:

“… σας γνωρίζουμε ότι από τα τηρούμενα στοιχεία στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου μας, ασθενής με στοιχεία, ΚΟΥΦΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, δεν νοσηλεύθηκε και ούτε εξετάσθηκε στο Νοσοκομείο μας.“

Καθώς στα παλαιότερα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι ο θεράπων ιατρός είναι ο παιδίατρος Αλεξάκης Δημήτριος, η Διοίκηση απηύθυνε ερώτημα στο Παιδιατρικό Τμήμα. Ακολουθεί η απάντηση που έλαβε από τη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, κ. Ασημούλα Γαλλή-Τσινοπούλου, η οποία κάνει λόγο για ψευδή στοιχεία.

Αναλυτικά:

“… θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα στοιχεία του κειμένου στο προαναφερθέν έγγραφο είναι όλα ψευδή. Ουδέποτε νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Παιδιατρικής και Εφηβικής Αιματολογίας – Ογκολογίας ο ασθενής Κουφουδάκης Κωνσταντίνος. Δεν υπάρχει ιατρός με το όνομα Αλεξάκης Δημήτριος.

Επίσης όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει στη Β’ Παιδιατρική Κλινική, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.“

Θα πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν διαθέτει Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Αντίστοιχη μονάδα στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος έχει το Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Συμπέρασμα

Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κάνει λόγο για αναληθές δημοσίευμα, καθώς δεν έχει νοσηλευτεί ή εξεταστεί στο Νοσοκομείο κάποιος με το όνομα Κουφαδάκης Κώστας. Επίσης, η Διεθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου κάνει λόγο για ψευδή στοιχεία. Όπως η ίδια αναφέρει στο επίσημο έγγραφο που μας απέστειλαν, ουδέποτε νοσηλεύτηκε κάποιος στην κλινική με αυτά τα στοιχεία και δεν υπάρχει ιατρός με το όνομα Αλεξάκης Δημήτριος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ