Ελλείψεις από εμβόλια στα φαρμακεία -Οι ασθενείς πληρώνουν τα τεστ

Συναγερμός έχει σημάνει με την έξαρση της εποχικής γρίπης καθώς μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 117 περιστατικά με νοσηλεία σε Εντατικές και 18 θάνατοι.

Όπως παραδέχθηκε, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, τα αντιγριπικά εμβόλια δεν είναι πλέον διαθέσιμα και έχει γίνει έκτακτη παραγγελία 50.000 σκευασμάτων

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, οι πολίτες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα συμπτώματα, αλλά και τα οικονομικά βάρη της γρίπης, η οποία κοστίζει. Οι δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) έχουν ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς με εποχική γρίπη να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα αναζητώντας εξέταση, διάγνωση και θεραπεία, με δική τους δαπάνη.

Σε περίπτωση που επιθυμούν δωρεάν περίθαλψη, απευθύνονται στα Επείγοντα των νοσοκομείων που το τίμημα μπορεί να είναι και περισσότερο.

Όπως παραδέχθηκε, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, τα αντιγριπικά εμβόλια δεν είναι πλέον διαθέσιμα και έχει γίνει έκτακτη παραγγελία 50.000 σκευασμάτων για όποιον προλάβει, εμπλοκή προκύπτει και με τα τεστ για τη διάγνωση γης γρίπης.

Να σημειωθεί πως τα τεστ που επιβεβαιώνουν τον ιό της γρίπης δεν συνταγογραφούνται ούτε αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ διενεργούνται από ιδιωτικά διαγνωστικά και το κόστος ξεκινά από 10 ευρώ.

Γεγονός είναι πως ο ασθενής είτε απευθυνθεί στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα θα κληθεί να πληρώσει τα σκευάσματα κατά της γρίπης. Το αντί-ιικό φάρμακο που θα συνταγογραφήσει ο γιατρός έχει συμμετοχή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ