Εκτός ελέγχου οι ελλείψεις κλινών ΜΕΘ – Ατελείωτη λίστα αναμονής

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ στη λίστα αναμονής να πολλαπλασιάζονται. Στο φαινόμενο αυτό, πέραν των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, συμβάλλει το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Να αφήσει τα παχιά λόγια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες, προκειμένου να σωθούν δεκάδες άνθρωποι, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας πως απαιτούνται προσλήψεις 600 Νοσηλευτών και 100 γιατρών. Για 700 εργαζόμενους είναι κρίμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Χθες βράδυ στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 60 ασθενείς. Οι 30 Ασθενείς ήταν πάνω από 5 ημέρες στη λίστα. Γεμάτες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα συμβεβλημένες με το Δημόσιο.

Αττικό Νοσοκομείο ίδια χάλια στην εφημερία χθες

Χθες έως σήμερα το πρωί στην εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου εξετάστηκαν 900 Ασθενείς. Έγιναν 212 εισαγωγές. Ώρες αναμονής για εξέταση πάνω των έξι ωρών. 659 Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους, 122 νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. 15 ασθενείς που έχουν εισαχθεί παραμένουν στην βραχείας νοσηλείας που είναι χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει χώρος ούτε σε διάδρομο κλινικής.

Το ακτινολογικό μηχάνημα του ΤΕΠ παραμένει χαλασμένο για 20.000 ευρώ. Οι ασθενείς εκτάκτων περιστατικών χάνονται στους πολυδαίδαλους διαδρόμους του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου για να κάνουν ακτινογραφία. Ο μαγνητικός τομογράφος 3 χρόνια χαλασμένος. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με ελάχιστο και δανεικό προσωπικό από άλλα τμήματα. Δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του ΤΕΠ με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ