Εφιαλτικές προβλέψεις Σαρηγιάννη: 4.000 νεκροί έως τέλος του χρόνου

Στους 4.000 θα ανέλθουν οι νεκροί έως το τέλος του έτους, όπως εκτιμά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάτι το οποίο σημαίνει εφόσον επιβεβαιωθεί ότι θα έχουμε φτάσει, συνολικά, τους 20.700 νεκρούς από κορωνοϊό.

Στους 4.000 θα ανέλθουν οι νεκροί έως το τέλος του έτους, όπως εκτιμά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάτι το οποίο σημαίνει εφόσον επιβεβαιωθεί ότι θα έχουμε φτάσει, συνολικά, τους 20.700 νεκρούς από κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακόμα και 120 νεκρούς την ημέρα ενδέχεται να δούμε το επόμενο διάστημα εφόσον επιβεβαιωθούν οι εφιαλτικές προβλέψεις του Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Ο καθηγητής Υγειονομικής Μηχανικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως η κορύφωση των θανάτων θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη.

«Θα είναι ένα κλίμα δύσκολο τα Χριστούγεννα», σημείωσε με νόημα ο καθηγητής.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου φτάνοντας συνολικά τους 20.700.

Μάλιστα τόνισε ότι η φράση «αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις» έχει να κάνει με το πόσο καλά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, εξηγώντας ότι πρόκειται για μαθηματικό υπολογισμό.

Σε ερώτηση για αν θα έπρεπε να παρθούν οριζόντια μέτρα κι αν αυτό θα βοηθούσε, απάντησε ότι «μειώνεις τον αριθμό των νεκρών, καθώς όπως είπε θα κοπούν μαχαίρι οι επαφές, χωρίς όμως να γλιτώσεις πολλά κρούσματα άμεσα».

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, λέγοντας ότι περιμένουμε σημαντική επιδείνωση.

Σαρηγιάννης: Στις 3-4 Δεκεμβρίου η κορύφωση του τέταρτου κύματος

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έχει τονίσει ότι βρισκόμαστε σε φάση μείωσης της αυξητικής ταχύτητας εμφάνισης νέων κρουσμάτων, όμως στη συνέχεια έκανε λόγο για νέα επιτάχυνση, προσδιορίζοντας την κορύφωση του κύματος στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να φθάσουμε στο τέλος, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ είπε πως «εξαρτάται πώς θέλουμε να φθάσουμε εκεί». Εξήγησε πως «για να γίνει γρήγορα, χρειάζονται πολύ δραστικά μέτρα. Αντίθετα, αν επιλέξεις έναν πιο ήπιο τρόπο, που θα αφήνει την κοινωνία και την οικονομία να λειτουργεί με κανονικότητα, αυτό θα κοστίσει δυστυχώς ανθρώπινες ζωές. Και βλέπουμε την αύξηση των θανάτων αυτήν τη στιγμή».

Χαρακτήρισε επίσης ως «εγκληματική» τη συμβολή ορισμένων επαγγελματικών υγείας να μην κάνουν το εμβόλιο συμπολίτες μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ