Προσαρμοσμένα διπλά εμβόλια στο οπλοστάσιο κατά της Covid-19

Προσαρμοσμένες, νέες εκδόσεις των γνωστών εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 που αντιμετωπίζουν δύο παραλλαγές του κορωνοϊού, στο ίδιο σκεύασμα, θα προσφέρουν σύντομα στους ανθρώπους καλύτερη προστασία σε σχέση με τα εμβόλια που είναι τώρα διαθέσιμα, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στον τομέα της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Προσαρμοσμένες, νέες εκδόσεις των γνωστών εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 που αντιμετωπίζουν δύο παραλλαγές του κορωνοϊού

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Moderna και η συμμαχία BioNTech – Pfizer εργάζονται σε εμβόλια που βασίζονται σε συνδυασμό του αρχικού ιού από τη Γουχάν και μιας υποπαραλλαγής της Όμικρον. Αυτά αναφέρονται ως διπλά εμβόλια, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε μια φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού.

«Οποιοδήποτε διπλό εμβόλιο είναι διαθέσιμο θα είναι καλό. Θα είναι καλύτερο από τα υπάρχοντα», είπε ο διευθυντής της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υγείας, Πιερ Ντελσό, στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ακρόαση.

Κατασκευή εμβολίων

Ο ίδιος δεν συμμετείχε στη συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών και των κατασκευαστών εμβολίων σχετικά με τον υποτύπο της Όμικρον όπου θα πρέπει να βασίζονται τα βελτιωμένα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει ακόμη εκφράσει σαφή προτίμηση για την. υποπαραλλαγή – BA.1 ή BA.4/BA.5 – στην οποία θα πρέπει να βασίζονται αυτές οι λήψεις.

Η BioNTech και η Pfizer έχουν προτείνει επίσης μια λήψη βασισμένη σε μία μόνο. υποπαραλλαγή της Όμικρον.

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη

Πρόσφατα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η Covid-19 παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την πρώτη ανακήρυξή της.

Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης, που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού και η πίεση στις υπηρεσίες υγείας σε ορισμένες χώρες σημαίνουν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επείγουσα.

Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο. δεκαπενθήμερο, ανέφερε η ανακοίνωση, αν και η επιτροπή αποδέχτηκε ότι η αυξημένη. ανοσία του πληθυσμού, κυρίως από τα εμβόλια, δείχνει μια «αποσύνδεση» των. κρουσμάτων από νοσηλείες και θανάτους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ κ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους αποδέχτηκε τη σύσταση της επιτροπής.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ κήρυξε για πρώτη φορά το υψηλότερο επίπεδο. συναγερμού, γνωστό ως έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, για την Covid-19. στις 30 Ιανουαρίου 2020. Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση. της έρευνας, της χρηματοδότησης και των διεθνών μέτρων δημόσιας υγείας για τον. περιορισμό της νόσου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ