Δίωξη υπαλλήλου για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ από το Δημόσιο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διώξεις υπαλλήλων από τη Δικαιοσύνη που προσλήφθηκαν με πλαστό τίτλο σπουδών, με την ΠΟΕΔΗΝ να φέρει στο προσκήνιο τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βοηθό νοσηλευτή στο Δρομοκαΐτειο, ζητώντας του παράλληλα την επιστροφή 150.000 ευρώ που αντιστοιχούν στους μισθούς του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της, είναι επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι υπάλληλοι που προσκομίζουν πλαστό τίτλο σπουδών να αποφεύγουν την αυτεπάγγελτη ποινική τους δίωξη για υπεξαίρεση χρημάτων από το Δημόσιο αν και αφορούν τον μισθό τους. Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Συναδέλφου Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή από το Δρομοκαϊτειο. Ο υπάλληλος κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών από την υπηρεσία του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι φέρει πλαστό τίτλο σπουδών Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή.

Το Νοσοκομείο τον απέλυσε πολύ σωστά από τη δουλειά του. Ο εν λόγω υπάλληλος προσέφερε τις υπηρεσίες του στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Ακριβώς τα ίδια καθήκοντα εκτελούν οι Δ.Ε. πρακτικοί Νοσοκόμοι χωρίς πτυχίο και έχουν το ίδιο μισθολογικό καθεστώς.

Ο εν λόγω υπάλληλος διαθέτει αναπηρία 75% με γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ και πριν την απόλυση υπέβαλε τα δικαιολογητικά αναπηρίας για συνταξιοδότηση.

Τώρα όχι μόνο δεν του χορηγείται η σύνταξη αν και έχει τις προϋποθέσεις, καλείται από την Ανακρίτρια σε αυτεπάγγελτη ποινή δίωξη ως δράστης για ζημία 150.000 ευρώ και πλέον που προξένησε στο Δημόσιο. Τα χρήματα που έλαβε για το σύνολο του μισθού του.

Ο υπάλληλος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης κακουργηματικού χαρακτήρα. Το έγκλημα που έκανε είναι ότι ελάμβανε τους μισθούς του για την εργασία που προσέφερε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ