Δικαστήριο βάζει τέλος στον παραλογισμό αντιεμβολιαστών γονιών

Δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια, στην Ιταλία, έβαλε τέλος στον παραλογισμό αρνητών γονιών που αρνούνταν αίμα εμβολιασμένων για να χειρουργηθεί το παιδί τους.

Δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια, στην Ιταλία, έβαλε τέλος στον παραλογισμό αρνητών γονιών που αρνούνταν αίμα εμβολιασμένων για να χειρουργηθεί το παιδί τους

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για τη χειρουργική επέμβαση και για να μπορέσουν να γίνουν μεταγγίσεις στο μόλις 2 ετών παιδί, που υποφέρει από σοβαρή καρδιακή πάθηση και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο «Σαντ’ Όρσολα».

Οι γονείς του μικρού είχαν ζητήσει με επιμονή να χρησιμοποιηθεί, για όσες μεταγγίσεις χρειαστούν, μόνον αίμα μη εμβολιασμένων δωρητών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας.

Εν τω μεταξύ, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 101.864 και 415 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 999.095 διαγνωστικά τεστ, το 10,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.376 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.337 (338 λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο).

Στην Ιταλία οι πολίτες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό είναι 1.927.800.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου η προστατευτική μάσκα δεν θα είναι πια υποχρεωτική στους ανοικτούς χώρους. Θα πρέπει να τη φορά κανείς μόνο σε περίπτωση πολυκοσμίας. Όσο για τους κλειστούς χώρους, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, ανάλογα με τους δείκτες της πανδημίας, θα αποφασιστεί η κατάργηση ή η παράταση του μέτρου.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης Ντράγκι για τους αγώνες ποδοσφαίρου

Σε ό,τι αφορά στους αγώνες ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», η κυβέρνηση Ντράγκι σκοπεύει από την 1η Μαρτίου να αυξήσει την πληρότητα των γηπέδων στο 75% του συνόλου και στη συνέχεια, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να μειώνονται, να επιστρέψει σε πληρότητα 100%, πιθανότατα από τις 15 Μαρτίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια, στην Ιταλία, έβαλε τέλος στον παραλογισμό αρνητών γονιών που αρνούνταν αίμα εμβολιασμένων για να χειρουργηθεί το παιδί τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ