Διασώστης του ΕΚΑΒ περιγράφει τον διάλογο του με 75χρονη με κορωνοϊό

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Σάκης Καρακατσάνης, με μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook, διηγείται τον διάλογό του με μια ηλικιωμένη γυναίκα με κορωνοϊό την οποία μετάφεραν με το ασθενοφόρο σε νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Σάκης Καρακατσάνης, με μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook, διηγείται τον διάλογό του με μια ηλικιωμένη γυναίκα με κορωνοϊό την οποία μετάφεραν με το ασθενοφόρο σε νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Σάκης Καρακατσάνης είναι διασώστης του ΕΚΑΒ και δημοσίευσε μια φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook που συγκλονίζει. Στο κείμενο που τη συνοδεύει αφηγείται τον διάλογο που είχε με μια ηλικιωμένη 75 ετών, την ώρα που τη μετέφεραν σε νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2, καθώς διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό. Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα καθώς φοβόταν για τη ζωή της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα του είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και δεν είχε δυνάμεις να σηκωθεί ούτε για να πάει στο μπάνιο. «Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω παλικάρι μου δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… Έχω να μιλήσω στα παιδιά μου 3 ολόκληρες ημέρες, έχω και 2 εγγονάκια μου λείπουν πολύ…» του είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε την ανάρτηση εδώ: 

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ confirmed Covid19 Case…

μεταφορά ασθενούς 75 ετών απο το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ μετά τη διάγνωση covid19, προς νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2.

Εντός του ασθενοφόρου στην καμπίνα ασθενούς διάλογος:

— Αγόρι μου πως σε λένε;
— Σάκη με λένε κυρία, θα είμαι δίπλα σας στη διαδρομή για οτι χρειαστείτε….
— Σάκη να είσαι καλά, εμένα με λένε…. χάρηκα…

και κάπου εδώ ξεσπά σε κλάματα!!!

— Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω παλικάρι μου δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… Έχω να μιλήσω στα παιδιά μου 3 ολόκληρες ημέρες, έχω και 2 εγγονάκια μου λείπουν πολύ… Πες μου σε παρακαλώ, θα πεθάνω; Είμαι 3 ημέρες κλεισμένη σε απομόνωση, κοντεύω να τρελαθώ!
— Υπομονή κυρία θα περάσει…
— Δεν έχω δύναμη να πάω ούτε μέχρι την τουαλέτα… δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… εγώ μέχρι πριν 5 ημέρες μπορούσα να περπατήσω όλο το κέντρο της Αθήνας…θα πεθάνω; Πες μου!!!
— Θα σας κάνουν καλά κυρία, σε λίγες ημέρες θα αγκαλιάσετε και πάλι την οικογένειά, τα παιδιά και τα εγγονάκια σας κάντε λίγη ακόμα υπομονή…

Σταμάτησε να κλαίει μόνο όταν την ακούμπησα στο μέτωπο με το χέρι…ένα απλό χάδι παρηγορητικό… αυτό που της έλειπε τόσες ημέρες ίσως!!! Ανακούφιση έστω και προσωρινή….

Άφιξη στο νοσοκομείο αναφοράς…

Για όλους τους εγωιστές, άμυαλους που δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συνέπειες της μετάδοσης του ιου σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή σε κάποιους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ακόμη και πολύ νεαρής ηλικίας, λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού είναι καταστροφικές… τόσο για τον ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους!

“καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης διαδρομής μας, τα συμπτώματα ήταν : έντονος βήχας, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλό ποσοστό οξυγόνου στο αίμα με αίσθημα πνιγμού και με έντονους μυϊκούς πόνους σε όλο το σώμα….”

κατά τα λοιπά, καλή Ανάσταση σε όλους….γιορτές διαφορετικές φέτος…. Ας βοηθήσουμε όλοι μας βάζοντας πλάτη, κάνοντας υπομονή έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να βιώσουμε ανάλογες καταστάσεις….. Δεν θα κρατήσει για πάντα άλλωστε!

Καλή Ανάσταση με υγεία!

Σάκης Καρακατσάνης

Διασώστης ΕΚΑΒ
ΚΥ Αθηνών

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ confirmed Covid19 Case…μεταφορά ασθενούς 75 ετών απο το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ μετά τη διάγνωση covid19,…

Gepostet von Sakiss Karakatsanis am Freitag, 17. April 2020

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ