Διασωλωνημένοι και θάνατοι από τη Δέλτα παρατείνουν τα μέτρα

Παράταση για μια εβδομάδα και… μέχρι νεοτέρας έχουν πλέον τα μέτρα κατά της πανδημίας στη χώρα μας, τόσο λόγω του σταθερά υψηλού αριθμού θανάτων όσο και των διασωληνωμένων, όπως αποφασίστηκε επίσημα χθες από το υπουργείο Υγείας.

Παράταση για μια εβδομάδα και... μέχρι νεοτέρας έχουν πλέον τα μέτρα κατά της πανδημίας στη χώρα μας, τόσο λόγω του σταθερά υψηλού αριθμού θανάτων όσο και των διασωληνωμένων, όπως αποφασίστηκε επίσημα χθες από το υπουργείο Υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έκρινε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει μήνυμα εφησυχασμού, καθώς η Δέλτα επιμένει, ενώ την ίδια στιγμή αποθαρρυντικός είναι ο αριθμός των θανάτων και το ΕΣΥ συνεχίζει να πιέζεται.

Παράλληλα, αν και παρατηρείται αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων μετά από τα αλλεπάλληλα τριψήφια ρεκόρ, δεν είναι δεδομένο το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία το επόμενο διάστημα.

Τα μέτρα αναμένεται να επενεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί αν τη Δευτέρα 31/1 θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση, αλλά και τι θα γίνει με το ωράριο λειτουργίας και τα κέντρα διασκέδασης.

Παρασκευής: Γιατί προτείναμε παράταση των μέτρων

Στην εξέλιξη της πανδημίας αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στον Real Fm 107,1.

Η επιδημιολογική εξέλιξη είναι μεν αισιόδοξη, αλλά τα κρούσματα και οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες» παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τόνισε ο κ. Παρασκευής, προσθέτοντας πως οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των θανάτων «βάρυναν» ουσιαστικά στην απόφαση της Επιτροπής να εισηγηθεί την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα.

Ωστόσο, ο κ. Παρασκευής επεσήμανε ότι καταγράφεται μικρή αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ, προσθέτοντας πως το 50% των νοσηλειών στις απλές κλίνες οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον.

Για τους θανάτους ανέφερε πως αφορούν κατεξοχήν σε προηγούμενες νοσηλείες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Και προειδοποίησε ότι η ήπια νόσηση, την οποία προκαλεί η Όμικρον, «δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και δεν πρέπει να θεωρείται πως είναι ακίνδυνη, ειδικά για τους ανεμβολίαστους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ