Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα μέτρα στην Αττική για τον κορωνοϊό

Παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο k. Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα σε Πέλλα, Ημαθία και Κιλκίς και είναι σε ισχύ από σήμερα. Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν ευλαβικά τα μέτρα καθώς έχει εντοπιστεί στην περιοχή τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από μια και μόνο συρροή. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη», τόνισε.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς, είπε ακόμα ότι παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης 15/9 το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παύει να ισχύει για την Πάρο και την Αντίπαρο επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων νησιών οι οποίοι όπως είπε «βγήκαν νικητές».

O κύριος Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, δημιουργείται ομάδα διαχείρισης που θα υποστηρίζει τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Tα περιοριστικά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, όπως τα επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ