Χαρδαλιάς: Ισχυρή σύσταση για self test στην επιστροφή από τα νησιά

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες απεύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, να πραγματοποιούν self test κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές στα νησιά αλλά και κατά τις χερσαίες μετακινήσεις τους.

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες απεύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, να πραγματοποιούν self test κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές στα νησιά αλλά και κατά τις χερσαίες μετακινήσεις τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο των rapid test κατά την επιστροφή των πολιτών από τις καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά, έπειτα από ερώτηση και άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο ενώ τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοινώσιμη απόφαση.

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Επιστροφή από τα νησιά με αρνητικό rapid test

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις δυο τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους και γι’ αυτό το λόγο το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρχε η σχετική τους εισήγηση στην Κυβέρνηση η επιστροφή από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα να γίνεται με rapid test, ενώ η πληρότητα στα γήπεδα δεν θα ξεπερνάει το 80% και θα αφορά μόνο εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θέλει να αυστηροποιηθεί η επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά λόγω των κορονοπάρτι και της επικίνδυνης μετάλλαξης Delta.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Υποχρεωτικά η μάσκα σε κλειστούς χώρους και ανοιχτούς με συγχρωτισμό

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως η επιτροπή των ειδικών συστήνει τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

«Έτσι, η επιτροπή προτείνει στην κυβέρνηση όσοι γυρίζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα από τις νησιωτικές περιοχές να επιδεικνύουν στις αρχές αρνητικό rapid test. Ειδική αναφορά γίνεται και για τους εργαζόμενους στις μεταφορές που δεν έχουν εμβολιαστεί με σύσταση για rapid test σε εβδομαδιαία βάση» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε:

«Συστήνουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και ανοιχτούς με συγχρωτισμό. Συγκεκριμένα η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους εργασίας, σε καταστήματα, σε εκκλησίες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μπορούμε να μη φοράμε μάσκα όταν περπατάμε με φίλους σε ένα ήσυχο μέρος, ωστόσο θα πρέπει η μάσκα να γίνει μόνιμο αξεσουάρ φέτος το καλοκαίρι και οφείλουμε να το έχουμε μαζί μας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Χαρδαλιάς self test

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ