Χαρδαλιάς: Εχουν εντοπιστεί κρούσματα σε 123 σχολεία -Τα 93 στην Αττική

Μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, τονίζοτας πως τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ενδεικτικό πως 93 από τα 123 σχολεία όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού βρίσκονται στην Αττική.

Μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με στόχο την περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη και μαζί η Πολιτική Προστασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προχωρούν σε μια νέα δέσμη μέτρων που προστίθεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, οι 8 λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό. Εντατικοποιούνται τα rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας. Δημιουργούνται δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων. Όπως και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Σημαντική η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων. Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, όπως τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Κατέστησε σαφές πως το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για μέτρα, ειδικά για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 416, εκ των οποία 240 στην Αττική. Επιπλέον, 79 ασθενείς Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά, 5 ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ