«Χάος» με τη λίστα αναμονής για ΜΕΘ – 48 διασωληνωμένοι ασθενείς

Συνολικά 48 διασωληνωμένοι ασθενείς περιλαμβάνονταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ χθες, Τρίτη 15 Ιανουαρίου, με τα 10 περιστατικά να αντιστοιχούν σε Νοσοκομεία της περιφέρειας και τα υπόλοιπά 38 σε Νοσοκομεία της Αττικής. Από το σύνολο αυτό, εξυπηρετήθηκαν μόνο 5 περιστατικά!!!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας υπήρχαν: στο Ευαγγελισμό 6 άτομα, στον Ερυθρό 5, στο Σωτηρία αντίστοιχα 5, στο Αττικό 2 άτομα.

Μετά από κάθε εφημερία τα Νοσοκομεία «κορμός» έχουν 5 – 6 διασωληνωμένους ασθενείς στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Στο Αττικό Νοσοκομείο χθες το βράδυ 8 μ.μ. υπήρχαν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ 2 διασωληνωμένα περιστατικά στη νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς με τους συνοδούς να μπαινοβγαίνουν. Πώς προστατεύονται οι διασωληνωμένοι Ασθενείς από τις Νοσοκομειακές λοιμώξεις; – διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ. Αναλυτικά, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της:

Αττικό Νοσοκομείο: Έμφραγμα χωρίς Αιμοδυναμικό και Ακτινολογικό

Τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν κατά τις ημέρες εφημερίας του Αττικό Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1.000 ασθενείς έκτακτα περιστατικά κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία και οι εισαγωγές είναι 200 με 250. Χθες το βράδυ 8μμ το Νοσοκομείο είχε φρακάρει.

Τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν κατά τις ημέρες εφημερίας του Αττικό Νοσοκομείο.

Οι κλίνες γεμάτες, οι διάδρομοι σε κάθε κλινική γεμάτοι από ασθενείς σε ράντζα και φορεία. Διασωληνωμένοι ασθενείς στη Νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους με άλλους Ασθενείς περιμένουν ΜΕΘ σε λίστα αναμονής. Έμπαζαν οι πόρτες στους διαδρόμους με τους Ασθενείς να ξεπαγιάζουν.

Έως 8 μ.μ. είχαν γίνει 205 εισαγωγές ασθενών. Στη βραχεία νοσηλεία επικρατούσε το αδιαχώρητο από Ασθενείς που περίμεναν να χωρέσει το φορείο τους σε διάδρομο κλινικής για να νοσηλευθούν (που κρεβάτι!)

Αναμονή για εξέταση στην εφημερία πάνω από 50 φορεία και άλλοι 200 περιπατητικοί ασθενείς. Χαλασμένος ο στεφανιογράφος για άλλη μια φορά. Δεν λειτουργούσε το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που και το λεπτό είναι κρίσιμο για τη ζωή τους μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία.

Το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Για 20.000 ευρώ δεν φτιάχνεται. Οι Ασθενείς μεταφέρονται από δύο τραυματιοφορείς 200 μέτρα μακριά από την εφημερία για ακτινογραφία. Μεγάλη ταλαιπωρία!!! Ασθενείς περίμεναν 7 – 8 ώρες χθες βράδυ και δεν είχαν εξυπηρετηθεί. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση του Αττικού Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο ξεκινάει την εφημερία με υπερπληρότητα. Γεμάτες οι 750 κλίνες και πολλά ράντζα γεμάτα. Πως θα εξυπηρετηθούν οι 200 εισαγωγές; Με βάση το νόμο το Νοσοκομείο όταν ξεκινάει η εφημερία θα πρέπει να διαθέτει κενές το 25% των διαθέσιμων κλινών. Τι κάνει η Διοίκηση, ο Πολάκης; Τα άλλα Νοσοκομεία όταν εφημερεύουν τουλάχιστον 70 – 100 κλίνες κενές.

Το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Για 20.000 ευρώ δεν φτιάχνεται.

Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Αττικού Νοσοκομείου είναι η σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αναισθησιολόγος κα Κωστοπαναγιώτου. Γιατί δεν επιλύει το πρόβλημα; Η κα Κωστοπαναγιώτου πρόθυμη πάντα ξελασπώνει τον Πολάκη συμμετέχοντας σε Επιτροπές και ΕΔΕ. Στη Ζάκυνθο με τα χειρουργεία, τη Σαντορίνη στέλνοντας γιατρούς και νοσηλευτές, στη Κρήτη με το κοριτσάκι, τη Μελίνα, που βρήκε τραγικό θάνατο.

Η ουρολογική κλινική μετατράπηκε σε κοιτώνες ιατρών, ελλείψη άλλων χώρων. Γιατί δεν συνεπικουρείται η εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ με ένα άλλο δημόσιο Νοσοκομείο;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ