Αυστραλία: Νέα έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού

Αντιμέτωπη με νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται η Αυστραλία, καθώς και με άνοδο των θυμάτων από επιπλοκές της νόσου.

Αντιμέτωπη με νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται η Αυστραλία, καθώς και με άνοδο των θυμάτων από επιπλοκές της νόσου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη (21/7) έναν από τους υψηλότερους της αριθμούς θανάτων μέσα σε 24 ώρες λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρέμειναν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα παραλλαγμένα στελέχη της Όμικρον, ωστόσο η προσπάθεια μοιάζει δύσκολη, όπως δείχνουν και οι αριθμοί.

Συναγερμός στην Αυστραλία: Ξέσπασμα του κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 100 κρούσματα

Η χώρα ανακοίνωσε τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς μετά το πρώτο κύμα της Όμικρον νωρίτερα φέτος, με 89 θανάτους λόγω της Covid-19 να καταγράφονται σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, και 90 χθες, Τετάρτη 20 του μήνα.

Πάνω από 55.600 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα, ο υψηλότερος αριθμός από τις 18 Μαΐου. Από την έναρξη της πανδημίας, η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 9 εκατ. μολύνσεις με Covid-19 και 10.968 νεκρούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ