Ασθενής που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε νεκρός σε κλειστή πτέρυγα νοσοκομείου

Ένας 72χρονος ασθενής βρέθηκε νεκρός, δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του, σε έναν κλειστό διάδρομο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Ένας 72χρονος ασθενής βρέθηκε νεκρός, δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του, σε έναν κλειστό διάδρομο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Ζαν Λιγκονέ, πατέρας 6 παιδιών, έπασχε από Αλτζχάιμερ. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κονσεψιόν στη Μασσαλία στις 11 το πρωί της 19ης Αυγούστου. Η εισαγωγή έγινε προκειμένου να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, όπως εξήγησε ο γιος του, Ζαν Οσπίς, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας La Provence. Τρεις ώρες αργότερα, εξαφανίστηκε.

Ο ασθενής βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης

Για τον εντοπισμό του έγιναν πολλές έρευνες. Τελικά, η αστυνομία και η διεύθυνση του νοσοκομείου επικοινώνησαν με τον Οσπίς την Τρίτη όταν βρέθηκε νεκρός. Το πτώμα του πατέρα του βρέθηκε «σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης» σε μια κλειστή πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο Οσπίς, δηλώνοντας «σοκαρισμένος» από αυτήν την εξέλιξη. Είχε ήδη προσφύγει εναντίον του νοσοκομείου. Ειδικότερα, κατά του ογκολογικού τμήματός, για «παραμέληση» ευπαθούς προσώπου. Όπως υποστηρίζει, οι αρχές δεν έκαναν τα πάντα για να βρουν εγκαίρως τον πατέρα του: «Η διευθύντρια του νοσοκομείου μου είπε ότι έψαξε παντού. Εγώ, πέρασα από όροφο σε όροφο. Ρωτούσα τις νοσηλεύτριες αν είχαν βρει τον πατέρα μου. Εκείνες απαντούσαν ότι δεν ήταν ενήμερες, ότι δεν γνώριζαν πως κάποιος είχε εξαφανιστεί», είπε.

«Είμαι αηδιασμένος, αποκαρδιωμένος, γιατί δεν του άξιζε του πατέρα μου να πεθάνει κάτω από αυτές τις συνθήκες (…) Τον άφησαν να πεθάνει σαν σκυλί και τον ξέχασαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν να πεθάνουν έτσι κάποιος», πρόσθεσε ο Οσπίς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ