Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό Σταυρό» -Τι απαντά ο διοικητής

Σοβαρά τραύματα με μαχαίρι προκάλεσε ασθενής στην προϊσταμένη του αγγειοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, αιφνιδιάζοντας την, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ , ο ασθενής νοσηλευόταν στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, μετά από χειρουργική επέμβαση η οποία είχε πάει καλά. Την Παρασκευή (11/10/2019) εξήλθε λαθραία από την κλινική και –αφού επέστρεψε- τη Δευτέρα (14/01/2019) στις 07:00 το πρωί, έστησε ενέδρα στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια του Τμήματος.

Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την Προϊσταμένη και μια άλλη νοσηλεύτρια, ο ασθενής βρίζοντας αναίτια επιτέθηκε με μαχαίρι, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι. Ο ασθενής μαχαίρωσε την Προϊσταμένη στο μηρό, προκαλώντας βαθιά τραύματα.

Δύο αστυνομικοί οι οποίοι φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής, αφόπλισαν τον ασθενή και κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς – φρουρούς συνέλαβαν τον Ασθενή και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες και χθες, Τετάρτη (16/01/2019) πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το περιστατικό προσπάθησε να αποσιωπήσει ο διοικητής του νοσοκομείου, αφού δεν έκανε τίποτα από όσα έπρεπε στη συνέχεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Χειρουργημένος ασθενής στην Αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός την Παρασκευή 11/1/2019 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Την Δευτέρα 14/1/2019 στις 7πμ ο εν λόγω Ασθενής που είχε επιστρέψει στην κλινική έστησε ενέδρα στην Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Τμήματος. Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την Προϊσταμένη και μια άλλη συνάδελφο, βρίζοντας αναίτια επιτέθηκε στη Προϊσταμένη με μαχαίρι, χωρίς να προηγηθεί κάτι. Το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά.

Μαχαίρωσε τη Προϊσταμένη στο μηρό προκαλώντας βαθιά τραύματα. Φώναξαν βοήθεια οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής τον αφόπλισαν και κάλεσαν την αστυνομία. Εάν δεν ήταν οι δύο αστυνομικοί θα σκότωνε την Νοσηλεύτρια; Ο Διοικητής απών.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς – φρουρούς συνέλαβαν τον Ασθενή και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η συνάδελφος Νοσηλεύτρια νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ερυθρός (16.1.2019 εξήλθε) είναι καλά στην υγεία της. Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στο θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα.

Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη.

Τι απαντά ο Διοικητής…

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής, κ. Θύμιος Γεωργόπουλος, αναφέρει ότι: Το σημερινό Δελτίο Τύπου του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της (εν αμαρτίαις περιπεσούσης) ΠΟΕΔΗΝ, που αφορά το Νοσοκομείο μας και έχει τον «πιασάρικο» τίτλο: “Ασθενής μαχαίρωσε Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ο Διοικητής διέταξε σιωπητήριο”, παραλείπει (εσκεμμένα;) να βάλλει και έναν υπότιτλο, όπως: “Οι τρομολάγνοι ξαναχτυπούν” ή “Επενδύουμε στον τρόμο γιατί αυτός πουλάει”.

Αφού λοιπόν περιγράφουν (αλά Χίτσκοκ στην ταινία «ΨΥΧΩ») έναν ασθενή που «έστησε ενέδρα» στην προϊσταμένη της κλινικής που νοσηλευόταν και δύο αστυνομικούς που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής και επειδή επενέβησαν σώθηκε η συνάδελφος, συνεχίζουν με την πρόταση «Ο Διοικητής απών».

Το («ο Θεός να το κάνει») Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει: “Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός”. Καταλήγει δε με τον εξής «μεγαλειώδη» τρόπο: “Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη”!!!

Η αλήθεια (με την οποία ο κ. Γιαννακός δεν έχει λάβει διαζύγιο, γιατί ποτέ δεν είχε σχέση μαζί της) έχει ως εξής:

• Την Δευτέρα 14/1 στις 7:05 το πρωί (ενώ βρισκόμουν καθ’ οδόν για το Νοσοκομείο) ενημερώθηκα από την Διευθύντρια Διοικητικού ότι κάποιος ασθενής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, περιφερόμενος στους διαδρόμους απειλούσε το προσωπικό με μαχαίρι. Έδωσα εντολή να κληθεί η «Άμεση Δράση» και στο μεταξύ η Φύλαξη του Νοσοκομείου να προστατέψει τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό.

• Αμέσως μετά σε επικοινωνία μου με την Διευθύνουσα ενημερώθηκα ότι η «Άμεση Δράση» έχει ειδοποιηθεί και έρχεται. Στον όροφο βρίσκονται ήδη δύο Αστυνομικοί (που φρουρούν κρατούμενο) και η Φύλαξη του Νοσοκομείου.

• Στις 7:10 σε συντονισμένη επιχείρηση από 8 Αστυνομικούς (τα πληρώματα 3 περιπολικών και οι 2 αστυνομικοί που φρουρούσαν τον κρατούμενο) συνελήφθη ο δράστης. Κατασχέθηκε το μαχαίρι της επίθεσης, αφού προηγουμένως (2 λεπτά πριν την επιχείρηση) κατάφερε «επιπόλαιο τραύμα στον μηρό» της Προϊσταμένης της κλινικής. Εξερχόμενη από το ασανσέρ έπεσε πάνω στον δράστη.

Ένα ράμμα…

• Στις 7:15 έφτασα στο Νοσοκομείο και ενημερώθηκα αναλυτικά για τα συμβάντα από την Διευθύνουσα, την Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας και τον εφημερεύοντα γιατρό που τοποθέτησε το (μοναδικό) ράμμα στον μηρό της συναδέλφου.

• Με ενημέρωσαν ότι η παθούσα συνάδελφος (για ψυχολογικούς λόγους) θα αποχωρούσε με ιατρική άδεια. Ζήτησα να παραμείνει (αν μπορούσε) για να δώσει κατάθεση στο ανακριτικό κλιμάκιο της Αστυνομίας (το οποίο ειδοποίησα να προσέλθει άμεσα, όπως και έγινε) και να αποχωρήσει μετά.

• Μετά την κατάθεση της, αποφάσισε η ίδια να παραμείνει στο Νοσοκομείο. Εγώ (αφού ενημερώθηκα από τον Νομικό μας Σύμβουλο) μίλησα μαζί της επί μακρόν και της δήλωσα ότι «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΗΣ σε ότι χρειαστεί ή σε ότι νομικά θελήσει να διεκδικήσει, πέραν της αυτόφωρης διαδικασίας».

• Τέλος συζήτησα με τον Διευθυντή γιατρό που χειρούργησε τον ασθενή-δράστη. Με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε διαγνωστεί ποτέ (από το 2009 που τον γνωρίζει) με οποιαδήποτε ψυχική νόσο ή άλλη αιτία που να του προκαλεί ψυχικές διαταραχές. Το συμβάν ήταν αδύνατον να προβλεφθεί. Μου τόνισε μάλιστα ότι αυτό προκύπτει απολύτως και από τον ιατρικό του φάκελο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ