Άρση της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγείται, κατά πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό από το ερχόμενο Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022.

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγείται, κατά πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό από το ερχόμενο Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, διατυπώνουν ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για τα άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σοβαρή νόσο εάν μολυνθούν με κορωνοϊό, και φυσικά για τους ανεμβολίαστους.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο. Πάντως, η χρονική περίοδος κατάργησης της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είχε απασχολήσει τους ειδικούς, με ορισμένους εξ αυτών να επιμένουν να ισχύσει μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται να αυξηθεί η χωρητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 100%.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για τη χρήση μάσκας 

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

“Κανονικό” το φετινό Πάσχα

Φέτος, άλλωστε, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αναμένεται να γιορτάσουμε ένα Πάσχα περισσότερο “κανονικό” από αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, χάρη στον εμβολιασμό και στη λιγότερο νοσηρή παραλλαγή Όμικρον, που δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία για την επιστροφή μας στον φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Οπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Πλεύρης, «Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά και η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, συγκριτικά με το επίπεδο του Σεπτεμβρίου, κατά την εκτίμηση και των ειδικών, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες συνεχώς θα ερχόμαστε κοντά στην κανονικότητα.

Ήδη, μέσα στον Μάρτιο θα αρθούν τα περισσότερα μέτρα που υπάρχουν και θα πάμε σε ένα «κανονικό» Πάσχα και καλοκαίρι κοντά στην κανονικότητα τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός γιατί δεν ξέρουμε πώς μπορεί να γυρίσει η πανδημία το φθινόπωρο» .

Όσον αφορά το testing, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι όσο προχωράει η αποκλιμάκωση της πανδημίας, τόσο οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα είναι πιο στοχευμένοι. Δηλαδή, θα αφορούν όσους έχουν συμπτώματα και δεν θα είναι δειγματοληπτικοί. «Δεν θα χρειαζόμαστε 400 χιλιάδες τεστ την ημέρα» όπως γίνεται σήμερα, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ