Αντιεξουσιαστές κατά γιατρού για σεξουαλική κακοποίηση

Αντιεξουσιαστές, ομάδα 10 περίπου κουκουλοφόρων έκανε χθες το πρωί «έφοδο» στο πρώην ΙΚΑ και νυν Κέντρο Υγείας Βόλου, πετώντας προκηρύξεις κατά συγκεκριμένου γιατρού, κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της μονάδας, στις 10 το πρωί ομάδα περίπου 10 νεαρών που φορούσαν κουκούλες μπήκαν στα ιατρεία του 1ου ορόφου, έριξαν φέιγ βολάν στο δάπεδο και εξαφανίστηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Κύκλοι του Κέντρου Υγείας Βόλου ανέφεραν ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση, διαπιστώθηκε ότι τα φέιγ βολάν που πέταξαν οι άγνωστοι είχαν προσβλητικό περιεχόμενο για γιατρό παθολόγο του Κέντρου Υγείας.

Στην ανακοίνωση υπάρχει είδος μανιφέστου που υπογράφει η Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στην Ιατρική Εξουσία, και αναφέρει ότι «η ιατρική εξουσία δε νομιμοποιεί τη σεξουαλική παρενόχληση. Καμία μόνη απέναντι στη σεξιστική, ρατσιστική, ομοφοβική και τρανσφοβική Ελληνική κοινωνία. Βία στη βία των ανδρών».

Η ανακοίνωση

H Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στην Ιατρική Εξουσία τονίζει ότι «θέλουμε να δίνουμε την απάντηση στις εαυτές μας και δεν επιλέγουμε την απεύθυνση σε μπάτσους και στο δικαστικό σύστημα, καθώς αφενός δεν χρειαζόμαστε την επιβεβαίωσή του, αφετέρου γνωρίζουμε την αμφισβήτηση που θα υποστούμε βάζοντάς τα ειδικά με έναν γιατρό.

Παρόλα αυτά στηρίζουμε την αυτοδιάθεση της καθεμιάς να αντεπιτίθεται με ότι μέσο εκείνη επιλέγει, όπως μηνύσεις, αφισοκόλληση, σπρέι, χρήση βίας ατομική ή συλλογική κλπ.».
Στελέχη του Κέντρου Υγείας εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, ο θιγόμενος οφείλει να κάνει καταγγελία, να γίνει ΕΔΕ και αν διαπιστωθεί κάτι να τιμωρηθεί.

«Όταν κάποιοι κουκουλοφόροι, θίγουν κάποιον συγκεκριμένο γιατρό δίχως στοιχεία, απαξιώνουν όλους τους γιατρούς και φοβούνται οι άνθρωποι που πηγαίνουν για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας που έχουν», επισήμανε στέλεχος του Κέντρου Υγείας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, ο γιατρός σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ η υπηρεσία ξεκίνησε μια πρόχειρη διερεύνηση του θέματος και αν διαπιστωθεί ότι υπήρξε παρενόχληση να καταλογιστούν ευθύνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ