Αντιδράσεις για τα συμπληρώματα που μπαίνουν επίσημα στα γυμναστήρια

Τις έντονες αντιδράσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκαλεί η προωθούμενη διάταξη που προβλέπει την πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η επίμαχη διάταξη έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο που ρυθμίζει διάφορα αθλητικά θέματα και προβλέπει ότι τα ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές αθλητικές σχολές «επιτρέπεται να πωλούν βιταμίνες, σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ».

Στο κείμενο του νομοσχεδίου αναφέρεται μάλιστα ότι έχει υπογραφεί σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υγείας, από τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την Υγεία όλων των αθλουμένων και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών θα γίνεται χωρίς την συμβουλή, την έγκριση και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος. Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες. Οι βιταμίνες, τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζονται άμεσα με την υγεία των πολιτών και δεν νοείται η διάθεση τους μόνο με εμπορικούς όρους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Ο Σύλλογος έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, για το θέμα αυτό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ