Αναρρωτική δίχως εξέταση – Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί

«Ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια».

Ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ραγδαίες εξελίξεις προκύπτουν αναφορικά με την υπόθεση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής – προϊστάμενος του σταθμάρχη, μια ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. «Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Η πορεία της ΕΔΕ την οποία διέταξε ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε ΕΔΕ για την υπόθεση, καταγγέλλοντας ότι ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, που φέρεται να εμπλέκεται στην αναρρωτική, είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στο Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της αναμένονται σήμερα. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής τέθηκε ήδη σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλόλητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

Η τοποθέτηση του Νίκου Χαυτούρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, ο γιατρός επιμελητής της Νευροχειρουργικής που υπέγραψε την αναρρωτική ανέφερε πως έδωσε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας κατόπιν του παραπεμπτικού που φέρεται να είχε υπογράψει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά, επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον επιμελητή γιατρό, ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο ίδιος προσθέτει πως ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον επιμελητή γιατρό και ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Μιλώντας αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής υποστήριξε ότι ο ίδιος είδε έναν άνθρωπο που ήταν χάλια και τον παρέπεμψε στα εξωτερικά ιατρεία. Λέγοντας πως ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σημείωσε πως ο ίδιος βάλλεται γιατί είναι πολιτικός στόχος.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ -Πινγκ πονγκ ευθυνών

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέθεσε τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στην 5η ΥΠΕ στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκο. Ο επιμελητής-νευροχειρουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην εξέτασε τον επιθεωρητή προτού υπογράψει την άδεια.

Ο σιδηροδρομικός δεν εξετάστηκε ποτέ από κανέναν γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου και δεν έχει καν καταγραφεί στη λίστα του ΤΕΠ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ