Δημόσια ΥγείαΆλμπερτ Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε για την ευλογιά των πιθήκων

Άλμπερτ Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε για την ευλογιά των πιθήκων

- Advertisement -

«Όλα τα ζητήματα υγείας μας απασχολούν. Και φυσικά, είχα την ευκαιρία, από τις πρώτες στιγμές που ανακοινώθηκε, να το κοιτάξω με τους συνεργάτες μου. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο», όπως δήλωσε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ερωτηθείς για το θέμα της ευλογιάς των πιθήκων, στο περιθώριο της εκδήλωσης, με την οποία ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ τον ανακήρυξε σε επίτιμο πρόεδρό του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Νομίζω ότι ο στόχος όλων μας αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.

«Η πανδημία έδωσε μια ευκαιρία στον άνθρωπο ν’ αποδείξει ποια είναι η δύναμη της επιστήμης. Ήταν δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο, είχαμε σκοτάδι και μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε. Ακόμη δεν είμαστε τελείως έξω από τον κίνδυνο αλλά είμαστε σε πολύ διαφορετικό μέρος επειδή η επιστήμη μπόρεσε να προσφέρει στον άνθρωπο αυτά που έπρεπε κι αυτά που οφείλει να προσφέρει», πρόσθεσε ο CEO της Pfizer.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ

«Η διάκριση που παίρνεις από την δική σου πατρίδα, από την πόλη σου, είναι ασύγκριτη, ξεπερνάει σε αξία τις υψηλότερες διακρίσεις από τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο», είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερ Μπουρλά, σε ατμόσφαιρα βαθμιάς, διάχυτης συγκίνησης που είχε πλημμυρίσει την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακήρυξής του σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το GRTimes.gr, ο κ. Μπουρλά, σε αυτή την εξαιρετική, όμορφη και ζεστή εκδήλωση, επρόκειτο να μιλήσει για την «επένδυση στην καινοτομία ως πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας» και, πράγματι μίλησε για Έρευνα,  Καινοτομία, τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως κόμβου καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά αυτό που το κοινό της εκδήλωσης ένιωσε, ήταν  σημαντικότερο: Το αίσθημα της τεράστιας ικανοποίησης επειδή  σήμερα αναγνωρίσθηκε και τιμήθηκε ένας Θεσσαλονικιός,  που προσέφερε στην ανθρωπότητα, το εμβόλιο και τη θεραπεία κατά του covid, δίνοντας όμως παράλληλα αξία στη χώρα που τον γέννησε.

Η ροή της εκδήλωσης πρόσκαιρα, για πολύ λίγο, διαταράχθηκε όταν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπήκαν στην αίθουσα, ζητώντας το λόγο από τον κ. Μπουρλά, αλλά το μικροεπεισόδιο αποσοβήθηκε πριν πάρει διαστάσεις.

Ο CEO της Pfizer, μίλησε για την πόλη και τα πόσα του έδωσε καθώς από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε και δεν το ξεχνάει. Μίλησε επίσης για το “χρέος μας να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη ζωντανή με κάθε τρόπο” αναφερόμενος στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, για τη δημιουργία του οποίου δώρισε το χρηματικό ποσό από το βραβείο ‘Genesis’ που του απένειμε το Ισραήλ, για να προσθέσει ό,τι είχε σχεδιαστεί, η Πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να γίνει πάρκο μνήμης και να μη μείνει πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Ο κ. Μπουρλά, ο επιστήμονας  που την τελευταία διετία της πανδημίας, έγινε γνωστός στα πέρατα του κόσμου, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας Ισραήλ, στην ίδια αίθουσα που πριν χρόνια είχε ορκιστεί απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ζούμε μία 10ετία Αναγέννησης της Επιστήμης

Ο CEO της Pfizer, αναγνώρισε την προσπάθεια των συνεργατών του καθώς αυτή έδωσε στον κόσμο το εμβόλιο και τη θεραπεία κατά του covid, για να τονίσει ότι “ ζούμε σε μία εποχή Επιστημονικής Αναγέννησης. Στην επόμενη 10ετία, σοβαρότατες καινοτομίες θα αλλάξουν τον χάρτη των ασθενειών στον κόσμο”.

Και δουλεύοντας για αυτή την αλλαγή, η Pfizer εμπιστεύτηκε την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας στην πόλη δύο διεθνή κέντρα του Πολυεθνικού Φαρμακευτικού Κολοσσού, το Κέντρο Ψηφιακών Δεξιοτήτων και το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών.

Η Θεσσαλονίκη που μας κάνει περήφανους

“Την προηγούμενη εβδομάδα όλοι οι εκτελεστικοί διευθυντές της Pfizer, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και ένιωσα τεράστια περηφάνια γιατί διαπίστωσαν την δύναμη της Ελλάδας, των νέων Ελλήνων επιστημόνων. Όταν δίνεται στους νέους μία δουλειά που μπορεί να κάνει τη διαφορά, θα ενθουσιάσουν και θα καταπλήξουν”, είπε στη σύντομη αλλά πολύ μεστή ομιλία του ο κ. Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της Pfizer, είπε ότι “δεν πρέπει κανείς να πεθαίνει από covid, με τα φάρμακα και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”, στέλνοντας ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους αρνητές των εμβολίων, για να προσθέσει ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την αξία της Φαρμακευτικής Καινοτομίας αλλά και τεχνολογιών όπως η mRNA, εργαλείο που θα βοηθήσει την διεθνή κοινότητα  να αντιμετωπίσει τις επόμενες προκλήσεις, επιδημίες και πανδημίες.

Ο κ. Μπουρλά τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία μεταξύ κράτους και ιδιωτών, επιχειρήσεων και Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και Πανεπιστημίων, στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας, σαν αυτό που πλέον υπάρχει και αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Tον κ. Μπουρλά προσφώνησε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας Ισραήλ κα. Παναγοπούλου η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών σε εποχή μεγάλης γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Στη συνεργασία των δύο χωρών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ισραηλικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, λέγοντας ότι η ελληνο-ισραηλινή συνεργασία βρίσκεται στο ξεκίνημά της, προβλέποντας ότι  θα διευρυνθεί εντυπωσιακά στο μέλλον.

Στον κ. Μπουρλά η κα. Παναγοπούλου, προσέφερε ένα αντίγραφο από το έργο του Ζογγολόπουλου “ομπρέλες”, που είναι σήμα κατατεθέν της Παραλίας της Θεσσαλονίκης ενώ ο κ. Σαλτιέλ του έδωσε ένα αντίγραφο του Μουσείου Ολοκαυτώματος (βάσει σχεδίου).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ