Αλλάζει η ώρα σε Αττική και κόκκινες περιοχές: Απαγόρευση κυκλοφορίας

Αλλάζει και η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές μαζί με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα (3/11) σε όλη την Ελλάδα για τον κορωνοϊό.

Αλλάζει και η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές μαζί με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα (3/11) σε όλη την Ελλάδα για τον κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα μέχρι τώρα οι περιοχές που βρισκόντουσαν στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί» είχαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00. Ωστόσο με τα νέα μέτρα αυτό αλλάζει.

Πλέον, ο χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας θα έχει τρία επίπεδα το «κίτρινο» (Επιτήρηση), «κόκκινο» (Αυξημένου Κινδύνου) και «γκρι» (Συναγερμός).

Έτσι, λοιπόν, στις «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές -δηλαδή σε όλη την Ελλάδα- η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 00:00. Ενώ οι περιφέρειες που βρίσκονται στο γκρι (σ.σ. Θεσσαλονίκη και Σέρρες) θα έχουν τοπικό lockdown.

Αυτό σημαίνει πως από σήμερα, Τρίτη 3/11, θα πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι σε Αττική και άλλες «κόκκινες» περιοχές, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχει έναρξη μίση ώρα νωρίτερα σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Η διαδικασία των SMS με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, οι οποίες από αύριο μπαίνουν σε lockdown. Με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα λύκεια, ενώ επιστρέφει η διαδικασία με τα SMS.

Η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, νέα, εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα ισχύσουν από σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα σχολεία. Τονίζεται ότι είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στις δύο αυτές περιοχές εφαρμόζεται 24ωρος περιορισμός στις μετακινήσεις με εξαιρέσεις ανά χρονική ζώνη (ώρα 05.00-21.00 και 21.00-05.00). Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.

Τα νούμερα για τα SMS μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Για το διάστημα 05.00-21.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS – Επιλογή 1]

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS – Επιλογή 2]

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS – Επιλογή 3]

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS – Επιλογή 4]

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS – Επιλογή 5]

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS – Επιλογή 6]

Για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS – Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6].

Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των Περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Σερρών. Αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό. Ενώ επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ