Άλλα δυο νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων – 82 περιστατικά

Στα 82 ανήλθαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν άλλα δύο νέα περιστατικά την τελευταία εβδομάδα.

Στα 82 ανήλθαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν άλλα δύο νέα περιστατικά την τελευταία εβδομάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 82 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 37 έτη (19-61), εκ των οποίων 23 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (28%).

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Τοn Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες.

Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.833 κρούσματα της νόσου σε 44 διαφορετικές χώρες (πηγή: monkeypoxreport.ecdc.europa.eu/).

Περισσότερες πληροφορίες για τη λοίμωξη από ιό της ευλογιάς των πιθήκων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ