Αλαλούμ με τη συνεδρίαση των ειδικών – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Αλαλούμ επικρατεί με τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών και τις επικείμενες αποφάσεις για μερική άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown, καθώς μέχρι και αργά το απόγευμα αρκετά μέλη της δεν είχαν καν ειδοποιηθεί για τη συνάντηση της Τετάρτης.

Αλαλούμ επικρατεί με τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών και τις επικείμενες αποφάσεις για μερική άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown, καθώς μέχρι και αργά το απόγευμα αρκετά μέλη της δεν είχαν καν ειδοποιηθεί για τη συνάντηση της Τετάρτης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων φαινομενικά είχε προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη.  Ωστόσο, μετά τις διαρροές επισημοποιήθηκε πως ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα εξεταστούν όλα τα σενάρια και θα ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την αναβολή (αντί για την έκτακτη της Τετάρτης, να γίνει η τακτική της Παρασκευής) ζήτησαν οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θέλουν να μελετήσουν ενδελεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι μεσολάβησε και το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με λιγότερα τεστ από τις καθημερινές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η επιδημιολογική εικόνα θα είναι επιβαρυμένη και τις επόμενες ημέρες, οπότε θα πρέπει να αξιολογηθούν τα στοιχεία πριν τις όποιες αποφάσεις.

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.533 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να εκτινάσσεται στους 605, για πρώτη φορά το 2021.

Μερική χαλάρωση των μέτρων

Ωστόσο, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση των όσων συζητούνται, αυτή η αναβολή «δεν αλλάζει κάτι για τις αποφάσεις». Εάν, δηλαδή, αποφασιστεί μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο, αυτό αναμένεται να ισχύσει. Σε κάθε περίπτωση, τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρώτο μέτρο που θα χαλαρώσει, με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα είναι η απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα.

Μέχρι τώρα, για Σάββατο και Κυριακή ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Αυτό που εξετάζεται και αναμένεται να «κλειδώσει» είναι το ωράριο για τα Σαββατοκύριακα να ξεκινάει από τις 9 το βράδυ. Οι ειδικοί οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή συνυπολογίζοντας και την κόπωση των πολιτών από τον συνεχή εγκλεισμό. Όπως και πλέον ότι η ημέρα πλέον μεγαλώνει και οι πολίτες θα μπορούν να κινηθούν για περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συνωστισμού.

Το δεύτερο μέτρο που φαίνεται ότι θα σταματήσει να ισχύει είναι η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλον δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6. Υπενθυμίζεται πως έως και σήμερα το SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 προβλέπει τη μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο χωρίς τη χρήση ΙΧ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ