Α. Παππά: Συμβάλλουμε στην εκπαίδευση του προσωπικού των Κέντρων Υγείας

Δικαίωση αποτελεί για την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την ενδοφλέβια χορήγηση βιολογικών παραγόντων από τα Κέντρα Υγείας.

Αθανασία Παππά: «Οι εγχύσεις μπορούν να λαμβάνουν χώρα και σε οργανωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, όπως τα Κέντρα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας είναι εξοπλισμένα και με εκπαιδευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση του επείγοντους περιστατικού, ενώ πρακτικώς διαχειρίζονται τα χρόνια περιστατικά προκειμένου να περιοριστεί η προσέλευση των χρονίως πασχόντων στα τριτοβάθμεια νοσοκομεία»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την έγκριση ενδοφλέβιας χορήγησης βιολογικών παραγόντων από τα Κέντρα Υγείας, στις 17 Ιανουαρίου 2019, αποτελεί δικαίωση για ακόμη μία φορά για την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ).

Σύμφωνα με την ΕΛΕΑΝΑ, η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική υπηρεσία για τη χώρα. Ενισχύει την περιφέρεια, προσφέρει βοήθεια στους πολίτες και τέλος προάγει και αναβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας.

Οργανωμένες μονάδες

H ΕΛΕΑΝΑ, αρχικά με επιστολή της στις 31 Μαρτίου 2017, προς τον Υπουργό Υγείας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και αργότερα σε συναντήσεις της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εξέφρασε την σοβαρότητα του θέματος της έγχυσης φαρμάκων σε χρόνιους ασθενείς και την αναγκαιότητα να γίνονται σε οργανωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθώς η διαδικασία είναι κοστοβόρα και επιβαρύνει το σύστημα υγείας και τον ασθενή λόγω των μετακινήσεων.

Αναφορικά με τους ρευματοπαθείς η πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, κα Αθανασία Παππά αναφέρει στην επιστολή «Οι εγχύσεις μπορούν να λαμβάνουν χώρα και σε οργανωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, όπως τα Κέντρα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας είναι εξοπλισμένα και με εκπαιδευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση του επείγοντους περιστατικού, ενώ πρακτικώς διαχειρίζονται τα χρόνια περιστατικά προκειμένου να περιοριστεί η προσέλευση των χρονίως πασχόντων στα τριτοβάθμεια νοσοκομεία».

«Η βραχύχρονη ενημέρωση στις ιδιαιτερότητες των βιολογικών παραγόντων του προσωπικού των Κέντρων Υγείας στην αντιμετώπιση ειδικά των άμεσων ανεπιθύμητων δράσεων των αντιρευματικών φαρμάκων είναι σημαντική», τονίζει η κα Αθανασία Παππά, και προσθέτει ότι «η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με τη συνδρομή της Επιστημονικής της Επιτροπής και τη συνεργασία της με τις επιστημονικές εταιρείες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην άμεση εκπαίδευση του προσωπικού των Κέντρων Υγείας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ