Μια 47χρονη νοσοκόμα στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Μετά τον 84χρονο κ. Δημήτρη Μουδατσάκη που έχει συνδέσει το όνομά του με τη θέληση για μάθηση ,στην ίδια σχολή που θα φοιτήσει στο ΦΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο συναντάμε μια ακόμα συγκινητική περίπτωση.

Είναι η 47χρονη Παντελίτσα Πετράκη που δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό της για ανώτερες σπουδές Αν και επιτυχημένη νοσηλεύτρια εδώ και 28 χρόνια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου , πήρε τη μεγάλη απόφαση , έκανε τη νύχτα μέρα για να συνδυάσει εργασία και μελέτη αλλά κατάφερε να είναι από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά , φοιτήτρια Φιλοσοφικής.

Σύμφωνα με το κρητικό neadrasis.gr, η κ. Πετράκη, η στοργική νοσοκόμα που η ζωή δεν κατάφερε να βάλει τροχοπέδη στα όνειρά της, γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου Μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένεια Ο πατέρας της πέθανε πριν εκείνη γεννηθεί.

Οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης την υποχρέωσαν να αφήσει το σχολείο στην Α Λυκείου γιατί η σχολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της έδινε την ευκαιρία για σύντομες σπουδές κατάρτισης με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Επέλεξε λοιπόν αυτή την οδό και έγινε νοσηλεύτρια Το Πανεπιστήμιο όμως ήταν πάντα το μεγάλο όνειρο Κάποια στιγμή πήρε τη μεγάλη απόφαση να δοκιμάσει Φοίτησε στο Εσπερινό Λύκειο Ρεθύμνου που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο σπουδών και με την ενθάρρυνση των καθηγητών της που δεν έπαψαν να την εμψυχώνουν έδωσε εξετάσεις και πέτυχε.

Σύμφωνα με την ίδια ο στόχος πετυχαίνει μόνο με ισχυρή θέληση Επέλεξε τη Φιλοσοφική επειδή θα γίνει πιο αποτελεσματική στη δουλειά της μελετώντας Ψυχολογία και Κοινωνιολογία που είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της Γιατί δεν της πέρασε ποτέ από το νου να αφήσει τους ασθενείς της που όπως τονίζει δένεται πάντα συναισθηματικά μαζί τους.

Παράλληλα όμως βάζει μπροστά για εκμάθηση ξένων γλωσσών και υπολογιστή που θα είναι εργαλεία στην επιστήμη που διάλεξε.

Και νοσοκόμα λοιπόν και φοιτήτρια. Όποιος θέλει μπορεί να επιτύχει και το φαινομενικά ακατόρθωτο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ