10306: Συνεχίζεται η δωρεάν υποστήριξη για την Long Covid

Επιπλέον χρηματοδότηση για την συνέχιση της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID-effect) στην Ψυχική Υγεία, ενέκρινε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Επιπλέον χρηματοδότηση για την συνέχιση της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID-effect) στην Ψυχική Υγεία, ενέκρινε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη 22/3 στη Διαύγεια, η γραμμή «10306» επιχορηγείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των τετρακοσίων εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (465.000 ευρώ) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID-effect) στην Ψυχική Υγεία».

Να σημειωθεί ότι η γραμμή προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες, με απομακρυσμένη υποστήριξη, ακρόαση και συμβουλευτική προς όλο τον πληθυσμό και για ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως είναι άγχος, οικογενειακά ζητήματα, πένθος, κρίση πανικού και ιδιαίτερα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας COVID19 και άλλες κρίσεις και φυσικές καταστροφές.

Η Γραμμή προσφέρει στήριξη μέσω εξειδικευμένων στελεχών, όλο το 24ώρο, ανώνυμα και εμπιστευτικά. Εξειδικευμένες υπηρεσίες παρέχονται ακόμη στο προσωπικό των νοσοκομείων, στους ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς και σε παιδιά, εφήβους και τα μέλη των οικογενειών τους που βίωσαν τις επιπτώσεις του.

Φορέας λειτουργίας της γραμμής είναι η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», λόγω της εμπειρίας της στη λειτουργία της γραμμής από το 2020.

Υπηρεσίες 10306

Καλώντας στο 10306 από σταθερό ή κινητό, χωρίς χρέωση, οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις εξής υπηρεσίες, πατώντας τα πλήκτρα 1, 2, 3 και 4 αντίστοιχα:

1. Παροχή ψυχολογικής στήριξης, όλο το 24ωρο

2. Παροχή ψυχοκοινωνικής μέριμνας (κοινωνικός λειτουργός)

3. Παροχή ψυχολογικής στήριξης οικογενειών, παιδιών και εφήβων για το Σιδηροδρομικό Δυστύχημα στα Τέμπη (όλο το 24ωρο)

4. Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ