Δημόσια ΥγείαΤρία κρούσματα ιλαράς σε νοσοκομείο της Χαλκιδικής

Τρία κρούσματα ιλαράς σε νοσοκομείο της Χαλκιδικής

- Advertisement -

Γιατρός, νοσηλεύτρια και διοικητική υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, νόσησαν από ιλαρά.

«Πρόκειται για τρία άτομα που ανήκουν στο προσωπικό του Γ.Ν.Χ. Τα δύο περιστατικά νοσηλεύτηκαν στο Γ.Ν.Χ. και το τρίτο σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης», οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Νίκος Παπαγρηγορίου.

«Οι δύο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο την Πέμπτη 26 Απριλίου, οπότε και επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα ενώ ο τρίτος παραμένει για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για εμφάνιση επιπλοκών», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστούν και νέα κρούσματα, καθώς η ιλαρά βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση αυτήν την περίοδο και αποτελεί νόσο υψηλής μεταδοτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ