ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΣχεδόν 500.000 βρέφη στο μέγα σκάνδαλο με τα ακατάλληλα εμβόλια

Σχεδόν 500.000 βρέφη στο μέγα σκάνδαλο με τα ακατάλληλα εμβόλια

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο ασφαλείας με τα κινέζικα εμβόλια που παρήγαγε η εταιρεία βιοτεχνολογίας Changsheng Biotechnology Co, με τον αριθμό των περιστατικών που τελικά έγινε χρήση του δοσολογικού σχήματος να ανεβαίνει κατακόρυφα.
Η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία παρήγαγε και διέθεσε στην αγορά σχεδόν 500.000 εμβόλια για βρέφη, περίπου διπλάσια από την προηγούμενη εκτίμηση των αρχών που διερευνούν το σκάνδαλο ασφάλειας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Κίνας κατηγόρησε τον περασμένο Ιούλιο την Changsheng Biotechnology Co για τη διάθεση 252.600 αναποτελεσματικών εμβολίων DPT, κατά της διφθερίτιδας, του κοκίτη και του τετάνου.
Ωστόσο, το τοπικό πρακτορείο Xinhua αποκαλύπτει πως οι εκτεταμένες έρευνες έδειξαν πως η εταιρεία είχε παραγάγει και επιπλέον μια κατάλληλη παρτίδα εμβολίων DPT, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο των δόσεων σε 499.800.


Η Changsheng φέρεται ότι πλαστογράφησε έγγραφα που αφορούσαν την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο χορηγείται σε βρέφη ακόμη και μόλις 3 μηνών.
Παρότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που να έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα έπειτα από τη χορήγηση του εμβολίου, οι ρυθμιστικές αρχές κάλεσαν την εταιρεία Changsheng Biotechnology Co να διακόψει την παραγωγή από τον περασμένο μήνα και να ανακαλέσει το προϊόν αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο.
Η υπόθεση έγινε viral στην Κίνα, όπου υπάρχει ευαισθησία ως προς την ασφάλεια των τροφίμων και των φαρμάκων έπειτα από μια σειρά σκανδάλων την τελευταία δεκαετία.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η έρευνά του διαπίστωσε πως η Changsheng Biotechnology Co κατασκεύασε τα αρχεία παραγωγής και επιθεώρησης προϊόντων και άλλαξε αυθαιρέτως τις παραμέτρους της διαδικασίας προβαίνοντας σε «σοβαρές παραβάσεις» του νόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ