ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΣε ένα μήνα η συζήτηση ΣτΕ για τις μνημονικές μειώσεις στους μισθούς...

Σε ένα μήνα η συζήτηση ΣτΕ για τις μνημονικές μειώσεις στους μισθούς των γιατρών

- Advertisement -

Σε μαζική συσπείρωση καλεί τον ιατρικό κόσμο, στις 5 Οκτωβρίου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκειμένου να υπάρξει συλλογική αντίδραση στην επερχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου θα εξεταστεί η τριτανακοπή κατά της απόφασης που έλαβε η Ολομέλεια τον περασμένο Φεβρουάριο (431/2018) σχετικά με τη νομιμότητα των μνημονιακών μειώσεων στους μισθούς νοσοκομειακών γιατρών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρόλο που τον περασμένο Φεβρουάριο η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών που είχαν γίνει το 2012 με τον νόμο 431/2018, η εν λόγω απόφαση όμως αφορά μόνο όσους γιατρούς είχαν κινηθεί νομικά κατά του νόμου.

«Το παράδοξο της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι να υποστούν τις συνέπειες από την εφαρμογή των αντισυνταγματικών διατάξεων όσοι ιατροί δεν είχαν προηγουμένως προσφύγει στο δικαστήριο. Το παράδοξο αυτό δεν μπορούσαμε να το αποδεχτούμε» αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Για αυτό και χιλιάδες γιατροί κλάδου ΕΣΥ όλης χώρας εκ των οποίων 2.038 μέλη της ΕΙΝΑΠ προσέβαλαν την απόφαση του ΣτΕ με τριτανακοπή. Η συζήτηση θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου 2018, με μείζονα σύνθεση, λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητάς της.

Δικαίωμα να ασκήσουν τριτανακοπή έχουν πρόσωπα που δεν είχαν συμμετάσχει, ούτε είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε ορισμένη δίκη και δεν είχαν καταστεί έτσι διάδικοι κατά της οριστικής απόφασης, αν η απόφαση αυτή βλάπτει, ή θέτει σε κίνδυνο τα έννομα συμφέροντα τους, η βλάβη δε αυτή μπορεί να είναι άμεση, έμμεση ή και ενδεχόμενη και μπορεί να απορρέει από το διατακτικό, ή το αιτιολογικό της προσβαλλόμενης απόφασης. Με την άσκηση τριτανακοπής ο τριτανακόπτων καθίσταται διάδικος στην αρχική δίκη.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά από τους γιατρούς να δώσουν μαζικά το παρόν την ημέρα της συζήτησης της τριτανακοπής.

Παράλληλα η Ένωση καταγγέλλει ότι, καμία διοίκηση νοσοκομείου δεν έχει εφαρμόσει, στο μεταξύ, την απόφαση του ΣτΕ, ούτε για όσους είχαν προσφύγει στο δικαστήριο, ούτε για εκείνους που δεν είχαν προσφύγει και προειδοποίει τους Διοικητές των νοσοκομείων έχουν και ποινική ευθύνη για τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ