Δημόσια ΥγείαΣτάση εργασίας την Παρασκευή για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Στάση εργασίας την Παρασκευή για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

- Advertisement -

Σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στη 1.30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου προχωρούν την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί, έπειτα από απόφαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών από τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων τους.
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ επικουρικοί και συμβασιούχοι καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας και με την απομάκρυνση τους το ΕΣΥ χάνει πολύτιμο έμπειρο και αξιόμαχο επιστημονικό δυναμικό ενώ ανακυκλώνεται η ανεργία.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο και δεν καλύπτουν τον αριθμό των αποχωρήσεων, όταν τα κενά με βάση τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012 είναι χιλιάδες.

«Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους επικουρικούς, μόνο τους συναδέλφους συμβασιούχους. Αφορά και τους μόνιμους συναδέλφους, τους συναδέλφους που είναι άνεργοι. Αφορά και τους ασθενείς, το δικαίωμα του λαού στην Υγεία» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωση της.

Τα αιτήματα τις ΟΕΝΓΕ είναι τα εξής:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.
• Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας δε θα απολυθούν και θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
• Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί την Παρασκευή θα κάνουν κοινή συγκέντρωση με τους δασκάλους και τους καθηγητές που διαμαρτύρονται για το καθεστώς εργασίας των μονίμων αναπληρωτών και την πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ