TOP NEWSΗ πρώην νοσοκόμα με τη σπάνια αλλεργία στο νερό – Φρικτοί πόνοι

Η πρώην νοσοκόμα με τη σπάνια αλλεργία στο νερό – Φρικτοί πόνοι

- Advertisement -
  • Γράφει η Καίτη Αναγνωστοπούλου

Έντονες αλλεργικές αντιδράσεις προκαλεί στο δέρμα της πρώην νοσοκόμας Maxine Jones, ακόμα και μια σταγόνα νερό, καταδικάζοντας την σε αιώνια… «ποινή φυλάκισης» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η κ. Jones, από το South Yorkshire, μπορεί να κάνει ντους μόνο δύο φορές το χρόνο εξαιτίας της ιδιαίτερης κατάστασης της, που υπολογίζεται ότι πλήττει περίπου 50 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι γιατροί χρειάστηκαν έναν χρόνο προκειμένου να διαγνώσουν την πάθηση -υδατογενής κνίδωση-, που συχνά ονομάζεται και ως «αλλεργία στο νερό».
Τα συμπτώματά, που ξεκίνησαν πριν από οκτώ περίπου χρόνια, αναγκάστηκαν την 52χρονη να εγκαταλείψει και τη δουλειά της.
Δεν μπορεί να βγει στη βροχή και πρέπει να φοράει γάντια όταν βουρτσίζει τα δόντια της.
Η κ. Jones, η οποία λαμβάνει θεραπεία για τον έλεγχο της κατάσταση της -συμπεριλαμβανομένου ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της λέπρας- δηλώνει πως «εάν αγγίξω νερό, ο πόνος είναι φοβερός.
«Αισθάνομαι σαν να έχουν σπάσει όλα τα οστά στο πόδι μου και το σώμα μου υποφέρει, όπως σε ένα τροχαίο ή σε ένα κρεβάτι από τσουκνίδες. Δεν μπορώ να βγω έξω εάν υπάρχει πιθανότητα να βρέξει, πράγμα που σημαίνει ότι οι γείτονές μου δεν με βλέπουν σχεδόν το χειμώνα.


Μερικές φορές αισθάνομαι πως εκτίω ποινή φυλάκισης. Πρόκειται για μια τρομερή ασθένεια και δεν θα την ευχηθώ σε κανέναν. Όμως πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί της».
Η κ. Jones πρέπει να λαμβάνει μεγάλη δόση στεροειδών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις φουσκάλες όταν κάνει ντους.
Τον υπόλοιπο χρόνο, η πρώην παρηγορητική νοσοκόμα χρησιμοποιεί ένα ειδικό αφρό που κοστίζει έως και 60 λίρες το μήνα για να διατηρεί καθαρό.
Η κα Jones αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της όταν τα περίεργα συμπτώματα της εμφανίστηκαν πριν από οκτώ χρόνια.
Προσπάθησε μέσα από πολλές θεραπευτικές λύσεις να ανακτήσεις τον έλεγχο της κατάστασής, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας και λοιπών φαρμάκων, όμως τίποτα δεν τη βοήθησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ