Δημόσια ΥγείαΣτην εντατική δύο άνδρες από τον ιό H1N1 σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Στην εντατική δύο άνδρες από τον ιό H1N1 σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

- Advertisement -

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης H1N1 καταγράφονται μέχρι στιγμής στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο αντίστοιχα.
Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων καταγράφηκε στο νομό Ρεθύμνου με έναν άνδρα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργου Φραγκιαδάκη στα τοπικά μέσα, πρόκειται για έναν 50χρονο με χρόνια προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει, υπάρχουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που επιβεβαιώνουν τον ιό H1N1. Ο 50χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στις 27 Φεβρουαρίου ενώ νωρίτερα νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική.
Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νομό Ρεθύμνου, με την κατάσταση του 50χρονου να θεωρείται κρίσιμη.

Και στο Ηράκλειο
Πέρα από τον 50χρονο στο Ρέθυμνο, οι γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Η1Ν1 στο Ηράκλειο.
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελειου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται ένας 60χρονος άνδρας ο οποίος διαγνώσθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον ιό της γρίπης.
Εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από περίπου 10 ημέρες ωστόσο οι γιατροί εξ αρχής είχαν υποψιαστεί ότι ίσως να πρόκειται για τον ιό της γρίπης.
Πρόκειται, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Βενιζελείου Ανέστη Κιούλπαλη, για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με τον Διευθυντή να σημειώνει ότι ο ασθενής έχει ολοκληρώσει την αντιική αγωγή που λάμβανε με την κατάσταση του ωστόσο να θεωρείται σοβαρή αλλά σταθερή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ