Δημόσια ΥγείαΠλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας από δύο ψυχιάτρους στο Ν. Κορυδαλλού

Πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας από δύο ψυχιάτρους στο Ν. Κορυδαλλού

- Advertisement -

Φάμπρικα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών τοξικομανίας είχαν στήσει μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κορυδαλλού δύο ψυχίατροι μαζί με ιδιώτη γιατρό αλλά και πολίτες.

Μετά από έρευνες, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ψυχίατρου της Ψυχιατρικής κλινικής των φυλακών, ενός ψυχίατρου-πραγματογνώμονα, μίας ακόμη γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά και δύο ιδιωτών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το παράνομο κύκλωμα εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας προκείμενου να χρησιμοποιηθούν είτε για ευνοϊκή μεταχείριση ενώπιον της Δικαιοσύνης στις δικαστικές αίθουσες, είτε για τη μεταφορά κρατουμένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ψυχίατρος των φυλακών συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίου ψυχιάτρων στην Κω, ενώ από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν εντοπιστεί περίπου τριακόσια πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας τα όποια αφορούν αντίστοιχες υποθέσεις.

Η εξάρθρωση της «φάμπρικας» με τις πλαστές βεβαιώσεις έρχεται ως συνέχεια παλαιάς υπόθεσης-σύλληψης τοξικομανών, από όπου και προέκυψαν στοιχεία από το παράνομο κύκλωμα που είχε στηθεί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Στο πλαίσιο παράλληλης και συμπληρωματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για αξιόποινες πράξεις συνδεδεμένες με εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πρόσφατα (σχετ. το από 18-4-2018 Δελτίο Τύπου), σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (5) ατόμων.

Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας – δωροληψίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ’ εξακολούθηση.

Κατά την έρευνα συλλέχθηκαν στοιχεία εμπλοκής τους σε περιπτώσεις χορήγησης ιατρικών γνωματεύσεων σε προφυλακισμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου, ως τοξικοεξαρτημένα.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ακολούθως συνελήφθησαν με εντάλματα του Ανακριτικού Τμήματος, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος από βεβαιώσεις – πραγματογνωμοσύνες, η ακεραιότητα των οποίων εξετάζεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ