Δημόσια ΥγείαΟροθετική ασθενής δάγκωσε Νοσηλευτή με αίματα στο στόμα - Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας

Οροθετική ασθενής δάγκωσε Νοσηλευτή με αίματα στο στόμα – Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας

- Advertisement -

Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε Νοσηλευτή με αίματα στο στόμα, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV. Για άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ» που αναδεικνύει τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης.

Όπως τονίζει, καθημερινό είναι το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Τελευταίο θύμα Νοσηλευτής στο Δρομοκαϊτειο ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη έντονα διεγερτική η οποία τον δάγκωσε με αποτέλεσμα να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV.
Ο εργαζόμενος είναι ανήσυχος και ακολουθεί ήδη προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.

Υποστελέχωση…
Η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» έχει επισημανθεί και καταγγελθεί από τους εργαζόμενους πολλές φορές.
Η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό που συνεχίζει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης.
Πέραν όμως του καθημερινού εξαντλητικού εργασιακού γογλγοθά καλείται να αντιμετωπίσει και την βία, λεκτική και σωματική, από τους νοσηλευόμενους στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο».
Ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών και προβαίνουν λόγω της ψυχικής τους κατάστασης σε πράξεις βίας καθημερινώς έναντι των εργαζομένων.
Τελευταίο θύμα νοσηλευτής ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη η οποία δάγκωσε τον συνάδελφο με συνέπεια ο τελευταίος να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο με τον ιό HIV. Σημειωτέον ο εργαζόμενος ακολουθεί ήδη την προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο συνάδελφο, κατανοώντας την αγωνία και τον φόβο του για τα αποτελέσματα της επίθεσης που δέχτηκε.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να θωρακίσει το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να προγραμματίζει κλείσιμο- συρρίκνωση του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο, να δώσει λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να σκέφτεται να αντικαταστήσει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να επιστρέψει στους εργαζόμενους αυτά που έχασαν μισθολογικά τα τελευταία χρόνια.
• Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία για τους εργαζόμενους
• Ποιοτική νοσηλεία στους νοσηλευόμανους
• Δωρεάν και δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους στους πολίτες
• Κάλυψη των απαραίτητων αναγκών με μόνιμο προσωπικό
Την Τρίτη 12/6/18, στις 9.00π.μ, συγκέντρωση των εργαζομένων του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» έξω από τη Βουλή με αποκλεισμό τη Βασιλίσσης Σοφίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ