Ατύχημα με σοβαρά τραυματισμένη στα πλυντήρια του Νοσοκομείου Λάρισας

Το χέρι εργαζόμενης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εγκλωβίστηκε στη διάρκεια πρωινής βάρδιας της περασμένης Τρίτης (σε διπλωτικό μηχάνημα) στο χώρο των πλυντηρίων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της. Η υπάλληλος που τραυματίστηκε σοβαρά, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα στο χέρι της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Επανειλημμένως έχουμε επισημάνει την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων.
Σε πολλά Νοσοκομεία η κατάσταση του εξοπλισμού είναι εκτός ελέγχου και κινδυνεύουν οι ζωές των εργαζομένων. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εκτός των άλλων είναι πεπαλαιωμένος ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα των πλυντηρίων.
Στις 27/3/2018 στη διάρκεια της πρωινής βάρδιας στο χώρο των πλυντηρίων εγκλωβίστηκε το χέρι εργαζόμενης σε διπλωτικό μηχάνημα και τραυματίστηκε σοβαρά. Ευτυχώς υπήρχαν δίπλα άλλοι συνάδελφοί της που έθεσαν το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, καθότι είναι παλιό και δεν διαθέτει αισθητήρα αυτόματης διακοπής σε περίπτωση ατυχήματος.
Η υπάλληλος τραυματίστηκε σοβαρά και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα στο χέρι της.
Οδηγήθηκε δύο φορές στο χειρουργείο. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός, η εργασιακή εξουθένωση λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας παρά λίγο να στοιχίσουν τη ζωή μιας εργαζόμενης στα πλυντήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ