Πώς να μετατρέψετε κακές συνήθειες σε υγεία, πλούτο, χαρά – Τα 3 βήματα

  • Patricia Gozlan Πιάνετε τον εαυτό σας να είναι επιρρεπής σε κακές συνήθειες, να καπνίζει, να τρώει λαίμαργα ή να πίνει πολύ, ακόμα και αν ξέρετε ότι δεν συνιστάται για την υγεία σας
    Patricia Gozlan

    Γράφει η Patricia Gozlan

Πιάνετε τον εαυτό σας να είναι επιρρεπής σε κακές συνήθειες, να καπνίζει, να τρώει λαίμαργα ή να πίνει πολύ, ακόμα και αν ξέρετε ότι δεν συνιστάται για την υγεία σας ειδικά σε συνθήκες κορωνοϊού; Έχετε ποτέ προσπαθήσει να φτάσετε και να πάρετε από το ράφι, κάποιο φαγώσιμο, ενώ ξέρετε ότι είναι γεμάτο τοξίνες, λίπη, σάκχαρα και αλλά συστατικά που κάθε άλλο παρά υγιεινά είναι για σας; Αισθάνεστε μπερδεμένοι, επιβαρυμένοι ή κουρασμένοι από όλη αυτή την πληροφόρηση και παραπληροφόρηση για τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις; Δεν είστε οι μόνοι .Όλοι νιώθουμε το ίδιο!

Patricia Gozlan Πιάνετε τον εαυτό σας να είναι επιρρεπής σε κακές συνήθειες, να καπνίζει, να τρώει λαίμαργα ή να πίνει πολύ, ακόμα και αν ξέρετε ότι δεν συνιστάται για την υγεία σας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ξέρουμε ότι είναι καλό να γυμναζόμαστε, να πίνουμε νερό, να τρώμε λαχανικά και φρούτα, να παίρνουμε τα συμπληρώματα διατροφής και παρόλα αυτά πέφτουμε στην παγίδα παλιών κακών συνηθειών, που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα εκείνη τη στιγμή, που όμως μπορεί να μας ζημιώσουν μακροχρόνια.

Και είναι εύκολο να λέμε:

«Ξέρω ότι δεν θα έπρεπε, αλλά ήμουν αγχωμένος/η, ή κουρασμένος/η, ή υπερφορτωμένος/η με δουλειά…..» είναι οι ίδιες δικαιολογίες που δεν έχουν καμία απολύτως αξία όταν αφορά στην υγεία μας, στην αίσθηση της ελευθερίας μας και στην ευημερία μας.

Αυτές είναι «κακές» συνήθειες – και συνήθειες, εξ ορισμού, είναι πράξεις που είμαστε τόσο συνηθισμένοι να κάνουμε αυτόματα, ακόμα και όταν ξέρουμε ότι υπάρχουν καλύτερες, υγιέστερες επιλογές.

Ας αρχίσουμε λέγοντας ότι δεν είμαστε τα «θύματα» των συνηθειών μας, ότι είναι απλά συνήθεια το να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά, παρόλο που ξέρουμε λογικά ποιο είναι το καλύτερο για εμάς.

Είμαστε πολύ πιο σοφοί από το να ακολουθούμε αυτόματες συμπεριφορές.

Σε αυτές τις στιγμές της κρίσης της πανδημίας, όλες οι κακές συνήθειες έρχονται στην επιφάνεια και προστίθενται στους παλιούς κρυφούς φόβους μας.

Ας πάρουμε την περίοδο που ζούμε, σαν μια ευκαιρία για να αρχίσουμε να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Να κάνουμε καινούριες επιλογές αλλάζοντας τις μέχρι τώρα συνήθειες μας.

Ο Covid-19 δεν είναι η αιτία που είμαστε προσκολλημένοι στις ανθυγιεινές συνήθειες ή στους φόβους μας.

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, η νοοτροπία μας, η ποιότητα των σκέψεών μας είναι αυτά που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Το ρίσκο της μόλυνσης από Covid-19, η παράταση της επιβαλλόμενης απομόνωσης, έχουν συμβάλλει στην ψυχολογική δυσφορία, που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους, όπως για παράδειγμα φόβος να μην αρρωστήσουν, φόβος στις βελόνες (των εμβολίων), φόβος στα μικρόβια και πολλοί άλλοι κοινωνικοί φόβοι.

Με τη σωστή εκπαίδευση και τη βοήθεια ειδικευμένων συμβούλων κάθε ένας από εμάς μπορεί να ξεπεράσει τους χειρότερους φόβους και να αποκτήσει καινούριες υγιείς συνήθειες, ξαναχτίζοντας την ζωή του με καινούριους στόχους που ταιριάζουν στον καθένα από εμάς.

Ποιά είναι η διαφορά που κάνει τη διαφορά:

– Τι χρειάζεται να αλλάξει μέσα μας, για να μπορούμε να σταματήσουμε το κάπνισμα, τη λαιμαργία, τα ξενύχτια, το αλκοόλ ή την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών;
– Τι χρειάζεται να αλλάξει, για να μπορούμε να ελέγχουμε τους παράλογους φόβους μας;

Το σύστημα καθοδήγησης «The Meraki Way©» μας οδηγεί στο να απαλλαχθούμε από τις ανθυγιεινές συνήθειες και φόβους.

Πραγματοποιείται με τρία απλά βήματα:

1.Συνειδητοποίησε ποιες είναι οι κακές συνήθειες και φοβίες χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου και απαλλάξου από αυτές. (Απελευθέρωση από τους φόβους, τα εμπόδια ή και τις κακές συνήθειες, είναι το 1ο βήμα του συστήματος καθοδήγησης «The Meraki Way©»)

2. Γράψε ένα καινούριο σενάριο που να σε ενδυναμώνει και να σε οδηγεί στην ελευθερία, στην υγεία και στις δημιουργικές λύσεις.
(Σύλληψη, φαντασία, σχεδιασμός, είναι το 2ο βήμα του συστήματος καθοδήγησης «The Meraki Way©»)

3. Δημιούργησε μία στρατηγική που είναι αποτελεσματική για εσένα και δούλεψε πάνω σε αυτή.
(Δημιουργία, το 3ο βήμα του συστήματος καθοδήγησης «The Meraki Way©»).

Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά που κάνω με τους πελάτες μου, είτε μέσω Ίντερνετ ή με προσωπικές συνεδρίες.

Για να αναπτύξεις νέα ενδιαφέροντα, το καινούριο σενάριο σου (η ιστορία που δημιούργησες για να καταφέρεις αυτό που επιθυμείς) πρέπει να είναι σπουδαιότερο από τις δικαιολογίες σου.

Τί θα χρειαστεί για να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις;

Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στην αλλαγή.

Αφοσιωμένος σημαίνει ότι το έχεις αποφασίσει ήδη, καθώς διαβάζεις αυτό το άρθρο. Επίσης, απόφαση σημαίνει αποκοπή από το παρελθόν σου.
(Η ρίζα της Γαλλικής λέξης decider, από το Λατινικό decidere: αποφασίζω έρχεται από το λατινικό caedere που σημαίνει κόπτω)

Επίσης, χρειάζεται πάθος, δημιουργικότητα και απόλυτη συγκέντρωση μέχρι το σημείο όπου η διαίσθησή σου, να σου δείχνει ξεκάθαρα, πως όλα είναι πιθανά. Πως σου αξίζουν τα καλύτερα, για εσένα, για τους αγαπημένους σου και για την κοινωνία.

Ο φόβος της αλλαγής είναι μία δικαιολογία που μας απομακρύνει από την απόλαυση για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Patricia Gozlan Πιάνετε τον εαυτό σας να είναι επιρρεπής σε κακές συνήθειες, να καπνίζει, να τρώει λαίμαργα ή να πίνει πολύ, ακόμα και αν ξέρετε ότι δεν συνιστάται για την υγεία σαςΖώντας με «Μεράκι» («Σύμφωνα με το σύστημα καθοδήγησης «The Meraki Way©»), μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε στιγμή, να ζήσεις με περισσότερη υγεία, πλούτο και απόλαυση.

 

 

Patricia Gozlan
Βιογραφικό: Patricia Gozlan

«Κάθε μέρα κάνε κάτι για να τραγουδάει η καρδιά σου».
Βοηθάω τους δυναμικούς και συνειδητούς επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με το «Μεράκι» μέσα τους. Μια λέξη που οι σύγχρονοι Έλληνες χρησιμοποιούν συχνά για να περιγράψουν «όταν κάνεις κάτι με ψυχή, δημιουργικότητα και αγάπη». Μεράκι σημαίνει να βάζεις σε ότι κάνεις «κάτι από την ίδια την ψυχή σου».

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;

Συνδέομαι με τους ανθρώπους και τους βοηθάω, μέσω του Θείου με θεραπευτικό τρόπο. Τους βοηθάω να απελευθερωθούν από τους φόβους τους και από κάθε άλλο εμπόδιο, ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν με ελευθερία. Μπορείτε να με βρείτε στο FB, στο Linkedin, στο YouTube και στο Soundcloud στα Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά και να κλείσετε ραντεβού για μια δωρεάν συνεδρία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Patricia Gozlan

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ