Κι όμως 1 στους 3 Έλληνες πιστεύουν ακόμα ότι μας ψεκάζουν

Το 28,7% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα είναι στην πραγματικότητα αέρια ψεκασμού, ενώ σύμφωνα με έρευνα της ΔιαΝΕΟσις, το 61% δηλώνει ότι τα αέρια αυτά είναι απλά υδρατμοί.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το αποτέλεσμα της έρευνας υπό τον τίτλο “”Τι πιστεύουν οι Έλληνες το 2018” δείχνει πόσο ισχυρές είναι ακόμα στην Ελλάδα οι θεωρίες συνωμοσίας και επιβεβαιώνει άλλες παλαιότερες μελέτες, όπου πολλοί πολίτες εμφανίζονται πεπεισμένοι για παράδειγμα, ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει ανακαλυφθεί αλλά μας το κρύβουν, αλλά ακόμα και ότι η θεωρία πως η Γη είναι επίπεδη έχει βάση.

Τα υπόλοιπα ευρήματα…

Μείωση του αντιευρωπαϊσμού για πρώτη φορά την τελευταία τριετία, αλλά με δόσεις έντονου ευρω-σκεπτικισμού, διαπιστώνει η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις πάνω στην ταυτότητα των Ελλήνων το 2018.

Το 68% των Ελλήνων αξιολογεί θετικά τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό σχεδόν δεκαπέντε μονάδες υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι.

Τα δύο τρίτα των πολιτών θεωρούν ότι είναι στο συμφέρον της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη, που συνιστά το υψηλότερο ποσοστό από το 2015.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, έξι στους δέκα εκτιμούν πως η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. ωφέλησε περισσότερο το μπλοκ, ενώ σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι η χώρα μας έχει βγει ζημιωμένη σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία.

Το 57% κρίνει ότι η είσοδος στο κοινό νόμισμα ήταν λάθος.

Επιπλέον, μολονότι έξι στους δέκα συμφωνούν ότι τα Μνημόνια ήταν «αναγκαίο κακό λόγω της δυσμενούς κατάστασης της χώρας», ακόμα περισσότεροι, επτά στους δέκα, φρονούν ότι τα Μνημόνια ήταν και «εφεύρημα» των Ευρωπαίων για να «εκμεταλλευτούν τη χώρα μας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ