ΨυχολογίαΤι σημαίνει να έχεις κύστεις στις ωοθήκες; Το καταστροφικό στρες μιας 25χρονης

Τι σημαίνει να έχεις κύστεις στις ωοθήκες; Το καταστροφικό στρες μιας 25χρονης

- Advertisement -

Στο νοσοκομείο 6 συνολικά φορές μετά από επίπονες και επαναλαμβανόμενες κύστεις στις ωοθήκες βρέθηκε η 25χρονη Τζασμίν, η οποία στη συγκλονιστική ιστορία της μοιράζεται το πως το άγχος της προκάλεσε σοβαρά σωματικά προβλήματα.


Όλα άρχισαν η 25χρονη ξεκίνησε να εργάζεται για πρώτη φορά στην ζωή της, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή της επιχείρηση. Το άγχος σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες δουλειάς είχαν ως αποτέλεσμα να ζήσει έναν εφιάλτη και συγκεκριμένα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με κύστεις στις ωοθήκες της.

Όπως αναφέρει στο περιοδικό FEMAIL, τους θύλακες αυτούς τους είχε από την ηλικία των 15 ετών, αλλά άρχισε να υποφέρει το 2015 που ξεκίνησε και να εργάζεται.

«Τα πρώτα μου συμπτώματά ήταν κράμπες και πόνος στην κοιλιά το 2012 με αποτέλεσμα αρχικά οι γιατροί να μου δώσουν κάποια χάπια για να σταματήσουν την ωορρηξία, τα οποία όμως δεν έδρασαν, καθώς συνέχισα να πονάω, όπως ανέφερε η Τσαζμίν.

Λέγοντας πως τα χάπια εκτός από άχρηστα της προκάλεσαν και κατάθλιψη, η ίδια επέλεξε να τα σταματήσει πριν μερικά χρόνια έτσι ώστε ο οργανισμός της να μπει και πάλι σε μία κανονική ροή.

Έτσι, λοιπόν, η 25χρονη ήταν μία χαρά για 5 χρόνια μέχρι το 2017 όπου και άρχισαν οι φρικτοί πόνοι.

«Ένιωσα τους χειρότερους πόνους περιόδου στην ζωή μου. Μέχρι τότε η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα τι πάει να πει φρικτός πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο αμέσως και αφού έκανα εξετάσεις βρήκαν πως έχω μία κύστη 5 εκατοστών γεμάτη αίμα», είπε η ίδια.

Η Τζασμίν Σμιθ πήγε σπίτι της και επέστρεψε μετά από λίγες μέρες στο νοσοκομείο για να ανακαλύψει πως η ίδια κύστη είχε αυξηθεί κατά 3 ολόκληρα εκατοστά.

Οταν το επόμενο πρωί οι γιατροί της αφαίρεσαν την κύστη, αυτή είχε φτάσει να έχει μέγεθος… 15 εκατοστών.

Μετά από αυτό, η όμορφη νεαρή πίστευε πως δεν θα ξαναβιώσει τέτοιο πόνο και ταλαιπωρία… ωστόσο τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε.

Μετά από 4 μήνες, βρέθηκε πάλι στα επείγοντα και από εκεί στο χειρουργείο, όπου της βρήκαν δύο κύστεις.

«Αυτή την φορά ήμουν καλύτερα μέχρι που μου είπαν πως μπορεί να χάσω την ωοθήκη μου, αν συνεχιστεί να συμβαίνει αυτό, καθώς τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις είναι επιβλαβείς για την υγεία», θυμάται η Τζάσμιν.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να βρουν την πηγή του προβλήματος, με αποτέλεσμα εκείνη να πάει ξανά πίσω στο σπίτι της και να μείνει μακριά από τον πόνο… μόνο για τις επόμενες 4 εβδομάδες, όπου και επέστρεψε πάλι στο χειρουργείο.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω, σκέφτηκα πως αποκλείεται να έχω κι άλλη τόσο σύντομα, αλλά μετά έκανα εξετάσεις και μου βρήκαν μία ακόμη κύστη 5 εκατοστών», είπε η Σμιθ κάνοντας χιούμορ, καθώς το πρώτο που σκέφτηκε τότε ήταν πως πραγματικά ήθελε ένα διάλειμμα.

Φυσικά, το ίδιο συνέβη πάλι δύο εβδομάδες μετά, με αποτέλεσμα η ίδια να μείνει στο κρεβάτι για 8 εβδομάδες, να πάθει κατάθλιψη, να αδυνατίσει και να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Χωρίς να έχουν βρει ακόμη την λύση οι γιατροί, η Τζασμίν αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο στα χέρια της και να καταγράψει όλα τα γεγονότα που της συνέβησαν την περίοδο που είχε προβλήματα με την υγεία της.

Έτσι, έφτασε στο συμπέρασμα πως την περίοδο που μπαινοέβγαινε στα νοσοκομεία είχε τεράστιο συναισθηματικό και εργασιακό φόρτο.

«Δούλευα 7 ημέρες την εβδομάδα, είχα προβλήματα με τις φίλες, τον σύντροφό μου και προσπαθούσα στον λίγο χρόνο που είχα να φροντίζω τον εαυτό μου. Ήταν πάρα πολλά για να τα διαχειριστώ όλα αυτά», ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας πως το πιο σημαντικό που έμαθε από όλα αυτά είναι να φροντίζει τον εαυτό της.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν το αντίκτυπο του στρες και του να εργάζονται πολύ σκληρά. Στο τέλος της ημέρας, δεν είστε τίποτα χωρίς την υγεία σας» επισήμανε η παθούσα.

Η Σμιθ έχει ανεβάσει όλες τις φωτογραφίες με τα σημάδια της στο Instagram, έτσι ώστε να εμπνεύσει κι άλλες γυναίκες που έχουν βάλει προτεραιότητα στην καριέρα τους, αλλά παραμελούν την υγεία τους.

Και φυσικά η ίδια πήρε άδεια, πήγε ταξίδια, δεν δούλευε ατελείωτα και άρχισε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα της πρόσωπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ