BeautyΞέχασες να βάλεις αντηλιακό; Το «τρικ» που εξαφανίζει το έγκαυμα σε 30...

Ξέχασες να βάλεις αντηλιακό; Το «τρικ» που εξαφανίζει το έγκαυμα σε 30 μόλις λεπτά

- Advertisement -

Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην ρουτίνα προστασίας και ομορφιάς του δέρματος μας. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και πρέπει να διορθώσετε το… «λάθος» ενός εγκαύματος;

Ένα «πρωτοποριακό» hack κάνει την εμφάνιση του στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση της κοκκινίλας και του ηλιακού εγκαύματος και καταφέρνει σύντομα να γίνει viral για την αποτελεσματικότητα και τον.. νεοτερισμό που εισάγει.

Η beauty editor, Cindi Allen-Stewart μοιράστηκε αυτή την φορά στο facebook το έξυπνο κόλπο της ίδιας και του συζύγου της, για το πώς αντιμετωπίζει το ηλιακό έγκαυμα και μάλιστα με ένα απλό υλικό που όλοι έχουμε στο ντουλαπάκι του μπάνιου μας!

Το μυστικό βρίσκεται στον αφρό ξυρίσματος που περιέχει μενθόλη και απ’ όσο φαίνεται ακόμη και οι δερματολόγοι ασπάζονται κατά κάποιον τρόπο αυτό το κόλπο.

Η Allen-Stewart μοιράστηκε τις εικόνες προόδου του εγκαύματός της, δείχνοντας το αποτέλεσμα μετά από μισή ώρα κατά την οποία το δέρμα ήταν καλυμμένο με αφρό ξυρίσματος.

Συμβουλεύει τους φίλους της να εφαρμόζουν την κρέμα ξυρίσματος απευθείας στο έγκαυμα, όπως θα έκαναν με ενυδατική κρέμα ή αλόη.

«Μπορεί να μοιάζει με περίεργη μέθοδος ξυρίσματος αλλά εμπιστευτείτε με! Μην το τρίβετε, απλώς αφήστε το να καθίσει στο δέρμα σας, θα καταπραΰνει όλη αυτή τη θερμότητα. Μπορεί αρχικά να αισθανθείτε φαγούρα, αλλά αυτό είναι καλό. Ο κνησμός σημαίνει θεραπεία», γράφει.

Η ίδια προτείνει να αφήσετε την κρέμα για 30 λεπτά. Εάν το κάψιμο παραμένει, ισχυρίζεται ότι μπορείτε να το επαναλάβετε και την δεύτερη μέρα.

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι η μεθανόλη θα βοηθήσει στην ψύξη του δέρματος, αλλά δεν θεραπεύει το έγκαυμα όπως ισχυρίζεται η Allen-Stewart. «Η μενθόλη λειτουργεί σαν ψυκτικό που θα ηρεμήσει το ενοχλητικό αίσθημα του εγκαύματος», λέει ο Howard Sobel, δερματολόγος. «Εάν υπάρχει αλόη στην κρέμα ξυρίσματος, θα λειτουργήσει ως αντιφλεγμονώδες και θα ανακουφίσει τον ερεθισμό του καμένου δέρματος».

Συμπέρασμα; Ο αφρός ξυρίσματος με μενθόλη μπορεί να βοηθήσει με την προσωρινή ανακούφιση.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε, αλλά θυμηθείτε ότι ακόμα και μετά την εξαφάνιση της κοκκινίλας, τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να αναστρέψει τα αποτελέσματα ενός ηλιακού εγκαύματος. Η συμβουλή μας; Την επόμενη φορά, μην ξεχάσετε το αντηλιακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ