«Τίποτα δεν είναι ανέφικτο για τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη»

  • Γράφει ο Παναγιώτης Καλαθάς

Με περισσότερα από 450 χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους, η ποδηλατική ομάδα της Novo Nordisk «Team Novo Nordisk Pro Cycling», καταφέρνει με την αγωνιστική της παρουσία να εμπνεύσει αλλά και να αποδείξει εμπράκτως πως «τίποτα δεν είναι ανέφικτο για τους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη».

Με περισσότερα από 450 χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους, η ποδηλατική ομάδα της Novo Nordisk «Team Novo Nordisk Pro Cycling», καταφέρνει με την αγωνιστική της παρουσία να εμπνεύσει αλλά και να αποδείξει εμπράκτως πως «τίποτα δεν είναι ανέφικτο για τους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη».
Team Novo Nordisk Pro Cycling

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η πρώτη στον κόσμο επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας, με μέλη αποκλειστικά με διαβήτη, καταφθάνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, διασχίζει το Νότιο Αιγαίο και «σαρώνει» κυριολεκτικά τη Ρόδο «οδηγώντας την αλλαγή» για τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη.

Στην πλειοψηφία τους, οι συμμετέχοντες στην ομάδα διαγνώστηκαν με διαβήτη σε νεαρή ηλικία, κατά μέσο όρο μεταξύ 3 έως 15 ετών. Πριν από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η διάγνωση του διαβήτη τύπου 1 σήμαινε βέβαιο θάνατο για τα παιδιά. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά, 100 χρόνια μετά την ανακάλυψη της και την εξέλιξη της φαρμακευτικής καινοτομίας.

«Ήμουν δώδεκα ετών όταν διαγνώστηκα με διαβήτη. Όταν ήμουν παιδί μου άρεσε ο στίβος. Το γεγονός ότι έπρεπε να μάθω να διαχειρίζομαι τον διαβήτη μου, ήταν σχετικά εύκολο, γιατί απαιτούσε 5 λεπτά. Ως αθλητής στίβου είναι σχετικά εύκολο να το μάθεις. Δεν είναι σαν το ποδήλατο όπου έπρεπε να είσαι στο τιμόνι επί 4 ώρες. Έπρεπε να μάθω να διαχειρίζομαι τον διαβήτη μου από όταν ήμουν στην εφηβεία» δηλώνει ο Gerd de Keijzer μιλώντας στο healthpharma.gr

Gerd de Keijzer
Gerd de Keijzer

«Πλέον, μπορούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, ως επαγγελματίες αθλητές, χάρη στην ανακάλυψη της ινσουλίνης. Αποτέλεσμα της πρωτοποριακής ιατρικής καινοτομίας και της προόδου στη διαχείριση του διαβήτη τα τελευταία χρόνια, η ομάδα μας είναι σε θέση να αγωνίζεται και να είναι ισάξια μαζί με όλες τις άλλες ομάδες επαγγελματιών ποδηλασίας» όπως μας εξηγούν τα μέλη του «Team Novo Nordisk Pro Cycling».

Με ένα ηχηρό μήνυμα: «Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε άλλους που ζουν με διαβήτη προκειμένου να κυνηγήσουν τα όνειρα τους» τα μέλη της ομάδας που απαρτίζονται από διάφορες εθνικότητες ανά τον κόσμο, δηλώνουν με σθένος πως «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»!

Με την ελπίδα ότι μια ημέρα θα απαλλαγούμε από το στίγμα γύρω από τον διαβήτη τα μέλη της ομάδας υπογραμμίζουν ότι «ανεξάρτητα από το πού κατάγονται οι άνθρωποι, όσοι έχουν διαγνωστεί με διαβήτη έχουν την ίδια πρόσβαση στην ινσουλίνη, την ίδια παρακολούθηση και την ίδια εκπαίδευση. Απαιτείται ενδυνάμωση της φωνής μας προκειμένου να καταστεί σαφές ότι μπορούμε να έχουμε καλή υγεία και ποιότητα ζωής», σημειώνει ο Hamish Beadle.

Hamish Beadle - «Team Novo Nordisk Pro Cycling» - σακχαρώδη διαβήτη
Hamish Beadle

«Παρά τη διάγνωση, για εμένα, από μικρή ηλικία ήταν ξεκάθαρο ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις μπορείς να γίνεις ότι επιθυμείς. Οι γονείς μου και ο αδερφός μου ήταν ποδηλάτες επίσης. Οπότε ήταν κάπως αυτοματοποιημένη επιλογή, ως συνήθεια. Δεν υπήρξε ποτέ ερώτημα για το εάν θα ασχοληθώ με την ποδηλασία» όπως υπογραμμίζει.

Όσον αφορά τώρα τη συμμόρφωση με τη θεραπεία και κατά πόσο είναι δύσκολη ή απογοητευτική διαδικασία ο Gerd de Keijzer υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «Όχι. Αποτελεί απλώς μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας. Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Δεν χρειάζεται καν να το σκέφτομαι πραγματικά. Ως παιδιά, είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές με τη συμμόρφωση. Όμως πλέον αποτελεί δεύτερη φύση μας. Ίσως να φαντάζει λίγο δύσκολο να εξηγήσω την απλότητα της συμμόρφωσης στον κόσμο που έχει διαφορετική εικόνα για τον διαβήτη».

«Γνωρίζουμε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τις θεραπείες. Σίγουρα, η εξέλιξη της επιστήμης έχει κάνει τα πράγματα πιο διαχειρίσιμα και με την έλευση της τεχνολογίας γίνονται ακόμα καλύτερες και οι συνθήκες για τους αθλητές. Είναι μια τεράστια πραγματικά βοήθεια».

«Νομίζω ότι ο αντίκτυπος που έχουμε ως ομάδα στους ανθρώπους με διαβήτη είναι σημαντικός. Προσπαθούμε να τους εμπνεύσουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όρια που εμείς βάζουμε. Προσπαθούμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι μπορούμε και έχουμε μια φυσιολογική ζωή» σημειώνει.

Declan Irvine «Team Novo Nordisk Pro Cycling» - σακχαρώδη διαβήτη
Declan Irvine

«Αυτό είναι πολλά υποσχόμενο και θετικό μήνυμα που βάζει θεμέλια και στόχους στη ζωή όλων μας. Εάν θέλετε να γίνετε οτιδήποτε, μη διστάσετε μόνο και μόνο επειδή έχετε διαβήτη. Είναι μέρος της ζωής σας που δεν χρειάζεται να σας κρατά πίσω. Αυτό λοιπόν είναι ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο και για άλλους ασθενείς» υπογραμμίζει ο Declan Irvine.

Σήμερα, πάνω από 415 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με διαβήτη. Το Changing Diabetes είναι η παγκόσμια δέσμευση της Novo Nordisk για τη βελτίωση των συνθηκών σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με διαβήτη σε όλο τον κόσμο, αλλά και εκείνων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη.

H ποδηλατική ομάδα της Novo Nordisk «Team Novo Nordisk Pro Cycling» συμμετείχε στις διεθνείς ποδηλατικές διοργανώσεις του 2022, στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, η ποδηλατική ομάδα της Novo Nordisk «Team Novo Nordisk Pro Cycling» συμμετείχε για δεύτερη φορά στα μεγαλύτερα ποδηλατικά γεγονότα που διοργανώνονται στην Ελλάδα, το έτος 2022.

Η ομάδα της Novo Nordisk «Team Novo Nordisk Pro Cycling» το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Μαρτίου 2022 συμμετείχε στο ποδηλατικό γεγονός «Aegean Tour / Γύρος Νοτίου Αιγαίου», ενώ την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 συμμετείχε στο «Independent Circuit», που διεξήχθησαν αμφότερα στο νησί των ιπποτών, με απόλυτη επιτυχία.

Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, η ομάδα της Novo Nordisk «Team Novo Nordisk Pro Cycling» συμμετείχε στο ποδηλατικό γεγονός «Rhodes GP / Διεθνές Γκραν Πρι», ενώ ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία της στην Ρόδο, με τη συμμετοχή της στο ποδηλατικό γεγονός «Tour of Rhodes / Διεθνής Γύρος της Ρόδου» που διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022.

Σχετικά με την «Team Novo Nordisk Pro Cycling»

Η ομάδα της Novo Nordisk είναι η μία παγκόσμια ομάδα αποκλειστικά με αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη και πρωτοπορεί ως η πρώτη ποδηλατική ομάδα που αποτελείται μόνο από αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη. Η ομάδα αποτελείται από 16 διαβητικούς αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες.

Όταν διαγνωστούν με σακχαρώδη διαβήτη, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι η ζωή τους θα αλλάξει και θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικούς περιορισμούς. Οι αθλητές της ομάδας Novo Nordisk δρουν ως εμπνευσμένα, ως θετικά πρότυπα για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και αγωνιζόμενοι σε όλο τον κόσμο ως η μοναδική ομάδα με αθλητές που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, μπορούν να μοιραστούν δημόσια τις προσωπικές τους ιστορίες και εμπειρίες και να επιδείξουν πως όλα είναι δυνατά.

Η ομάδα της Novo Nordisk είναι η μία παγκόσμια ομάδα αποκλειστικά με αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ