ΚΕΦΙ: «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ζωή» – Αντικαπνιστική εκστρατεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” και τον οργανισμό W4O – “Γυναίκες στην Ογκολογία” διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ζωή!!!” τη Δευτέρα 31 Μαΐου και ώρα 17:00. Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό για τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., καθώς πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και τον οργανισμό W4O - "Γυναίκες στην Ογκολογία" διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Δεν καπνίζω... επιλέγω τη ζωή!!!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η διαδικτυακή ημερίδα θα μεταδοθεί LIVE μέσω της σελίδας του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook: facebook.com/skkephi

Εγγραφές: https://forms.gle/nKZTNH5oqetCjvbX8

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για τον καρκίνο του πνεύμονα. Το κάπνισμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πάρα πολλά νοσήματα, καρδιακά, ογκολογικά και άλλα, και αποτελεί τη βασικότερη αιτία για τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συχνότερος και πιο θανατηφόρος καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι δύσκολο να διαγνωστεί εγκαίρως, αφού στα πρώτα στάδια (μερικές φορές και σε προχωρημένο στάδιο) δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Αυτά συνήθως εμφανίζονται όταν η ασθένεια έχει αρχίσει να εξελίσσεται. Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα του καρκίνου του πνεύμονα εμφανίζουν αυξητική τάση, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των καπνιστών, πρώτη ομάδα κινδύνου για τη νόσο. Άλλωστε, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι 10 φορές πιο συχνός στους καπνιστές από ότι στους μη καπνιστές.

Επίσημος χορηγός στην Ημερίδα είναι η εταιρεία MSD.
Χορηγοί είναι οι εταιρείες Bristol Myers-Squibb και AstraZeneca.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προεδρείο:
Αθανάσιος Ζέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’, Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”
Μιχάλης Νικολάου, MD, MSc, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α’, ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας»

Χαιρετισμοί:
17:00 – 17:05 Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Φ.Ι.
17:05 – 17:10 Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος FairLife Φροντίδα & Πρόληψη Καρκίνου Πνεύμονα – Treasurer Lung Cancer Europe

Ομιλίες:
17:10 -17:20 Ευάγγελος Φραγκάκης, Ιατρός & Ασθενής

Βιωματικό
17.20 – 17.35 Ιωάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος – Ογκολόγος, Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας

«Σχέδιο δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα»
17.35-17.50 Βασιλική Πέττα, MD, PhD Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Άγιος Σάββας”

«Ευεργετικά αποτελέσματα της διακοπής του καπνίσματος και προαγωγή υγείας»
17:50- 18:05 Δανάη Μπισιρτζόγλου MD, PhD, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Διευθύντρια, Πνευμονολογική Κλινική, Γ.Α.Ν.Α. “Άγιος Σάββας”

«Τρόποι διακοπής καπνίσματος: ηλεκτρονικό τσιγάρο και ιατρεία διακοπής καπνίσματος»
18:10 – 18:25 Έλενα Λινάρδου, Διδάκτωρ Imperial College London, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθύντρια Δ’ Ογκολογικής Κλινικής & Πρότυπου Κέντρου Κλινικών Μελετών, Νοσοκομείο Metropolitan

«Βιοδείκτες και εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση στον καρκίνο του πνεύμονα. Ποιο το όφελος για τους ασθενείς»
18:25-18:40 Δέσποινα Κατσώχη, MD, PhD Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος, Δ.Θ.Κ.Α ¨Υγεία¨, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας, Πρόεδρος ΑΚΟΣ

«Νέες τεχνικές στην ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα»
18:40- 18:55 Δέσποινα Φυτιλή, Ιατρός Εργασίας, Διευθύντρια του Τμήματος Ιατρικής της Εργασίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, ΓΝΕ Θριάσιο

«Επαγγέλματα που θεωρούνται παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του πνεύμονα»
18:55 – 19:10 Άννα Γκούσιου, Ψυχοθεραπεύτρια, MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Ψυχοθεραπεία

«Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κόψουμε το κάπνισμα;»
19:10- 19:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ