Ανοσοποιητικό: Η αποτελεσματική προστασία από τις εποχικές λοιμώξεις

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την πρώτη άμυνα του οργανισμού απέναντι στις εποχικές λοιμώξεις. Η θωράκιση από τους επιβλαβείς παράγοντες αποτελεί άλλωστε τον πρωταρχικό ρόλο του.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την πρώτη άμυνα του οργανισμού απέναντι στις εποχικές λοιμώξεις. Η θωράκιση από τους επιβλαβείς παράγοντες αποτελεί άλλωστε τον πρωταρχικό ρόλο του - almora PLUS CISTUS COMPLEX

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Καθετί «ξένο» προς τον οργανισμό χαρακτηρίζεται με τον όρο «αντιγόνο». Αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιος μικροοργανισμός, είτε κάποια άλλη ουσία. Η έκθεση σε ένα αντιγόνο πυροδοτεί την ανάπτυξη της ανοσολογικής απάντησης, η οποία περιλαμβάνει τους μη ειδικούς μηχανισμούς άμυνας, όπως είναι οι φυσιολογικοί φραγμοί του δέρματος και των βλεννογόνων και κάποιους γενικούς μηχανισμούς άμυνας που ενεργοποιούνται μετά την επίδραση του βλαπτικού ερεθίσματος. Εκτός από τους μη ειδικούς μηχανισμούς, στο ανοσοποιητικό σύστημα υπάρχουν και ειδικοί μηχανισμοί που περιλαμβάνουν την παραγωγή αντισωμάτων ενάντια σε συγκεκριμένα αντιγόνα.

Κατά συνέπεια, η ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος αποτελεί το πολύτιμο «όπλο» του οργανισμού απέναντι σε συχνές νόσους, όπως είναι το κρυολόγημα, το οποίο οδηγεί σε σημαντική νοσηρότητα, επιπλοκές και ημέρες χαμένες από εργασία και εκπαίδευση.

Πώς ενδυναμώνεται;

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, επιβεβαιώνεται το γεγονός, ότι «η φύση ξέρει πάντα καλύτερα».

Εκ φύσεως συστατικά για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό
  •  Κίστος ο γνωστός από την αρχαιότητα

Το κρητικό αυτό βότανο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως φαρμακευτικό φυτό. Τα σημαντικά οφέλη του αποδεικνύονται από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες που τεκμηριώνουν τη συμβολή του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Η ευεργετική του Cistus creticus οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του εκχυλίσματός του σε πολυφαινόλες. Επίσημες μελέτες έχουν δείξει, πως το εκχύλισμά του δεν ενέχει τοξικές παρενέργειες ή ανάπτυξη αντοχής σε σύγκριση με άλλα φάρμακα1. Η αντιμικροβιακή δράση του τεκμηριώνεται επίσης από κλινική μελέτη που έδειξε βελτίωση των συμπτωμάτων σε ασθενείς με λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού στους οποίους χορηγήθηκε το συγκεκριμένο εκχύλισμα2. Σε φαρμακολογικές μελέτες διαπιστώθηκε επίσης, πως το συγκεκριμένο βότανο εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δραστικότητα έναντι των βακτηρίων Gram+3.

  • Βασιλικός Πολτός

Μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές αποτελεί ο Βασιλικός Πολτός, αφού εκτός από πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, παρουσιάζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli4.

  • Σελήνιο και Ψευδάργυρος

Το Σελήνιο και ο Ψευδάργυρος συμβάλλουν στην ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX θωρακίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ΕLPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση 4 συστατικών φυσικής προέλευσης, τα οποία εμφανίζουν αντιϊκή και αντιβακτηριακή δράση, καθώς και ευεργετικά οφέλη για τη θωράκιση του οργανισμού. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και περιέχει 4 συστατικά φυτικής προέλευσης, το Cistus creticus, το βασιλικό πολτό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. Η ανάπτυξη του almora PLUS® CISTUS COMPLEX πραγματοποιήθηκε μετά από ενδελεχή μελέτη του Cistus creticus (Λαδανιά), το οποίο συνδυάστηκε με άλλα φυσικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

1. Ehrhardt C., et al. A polyphenol rich plant extract, CYSTUS052, exerts anti influenza virus activity in cell culture without toxic side effects or the tendency to induce viral resistance, Antiviral Research 76;38-47, 2007
2. Kalus U., et al. Effect of CYSTUS052 and Green Tea on the Subjective Symptoms in Patients with Infection of the Upper Respiratory Tract, Phytother.Res. 24: 96-100 (2010)
3. Demetzos C., et al. Composition and Antimicrobial Activity of the essential oil of Cistus creticus, J. Essent. Oil Res., 7, 407-410, 1995
4. M.S.Blum, A F Novak, S Taber , Hydroxy-delta 2-decenoic Acid, an Antibiotic Found in Royal Jelly , Science, 1959,
Aug21;130(3373):452-310

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ