Το 2020 η έξυπνη πένα ινσουλίνης: Συνεργασία Medtronic με Novo Nordisk

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε σύμφωνο συνεργασίας για την ενσωμάτωση δεδομένων σε ασθενείς με διαβήτη στις «έξυπνες» πένες νέας γενιάς, που αναμένονται το 2020, προχώρησε η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk με την μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών στον κόσμο, την Medtronic.

Σε σύμφωνο συνεργασίας για την ενσωμάτωση δεδομένων σε ασθενείς με διαβήτη στις «έξυπνες» πένες νέας γενιάς, που αναμένονται το 2020, προχώρησε η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk με την μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών στον κόσμο, την Medtronic.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος των δύο εταιρειών, Medtronic και Novo Nordisk, είναι η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των συσκευών παρακολούθησης γλυκόζης και των πενών ινσουλίνης.

«Εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με διαβήτη χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα του σακχάρου τους καθημερινά», όπως δηλώνει η Camilla Sylvest, εκτελεστικός αντιπρόεδρος εμπορικής στρατηγικής και εταιρικών υποθέσεων στην Novo Nordisk.

Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι «δαπανούν» -κατά μέσο όρο- μία ώρα την ημέρα για τη διαχείριση της ασθένειας τους.

«Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαχείριση του διαβήτη, συνεργαζόμαστε με τη Medtronic. Την μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών στον κόσμο» όπως σημειώνει.

Ανταλλαγή δεδομένων 

Η Novo Nordisk σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διάθεση των «έξυπνων» πενών ινσουλίνης – του NovoPen 6 και NovoPen Echo Plus- από την ερχόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, το σύστημα Guardian Connect της Medtronic θα ενσωματώνει τα δεδομένα από τις «έξυπνες» πένες.

«Διακρίνουμε απίστευτη δυναμική για τους ασθενείς που ζουν με διαβήτη, από τον συνδυασμό μιας σειράς δεδομένων. Τους βοηθούν να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης», όπως δήλωσε ο κ. Alejandro Galindo, πρόεδρος του τμήματος Intensive Insulin Management της Medtronic.

«Η συμφωνία με την Novo Nordisk, θα διευκολύνει την ανταλλαγή δύο σημαντικών πτυχών. Συνδέει τις συσκευές μετρήσεων γλυκόζης με την συνιστώμενη τη δοσολογία ινσουλίνης», όπως τονίζει ο κ. Galindo. «Μέσα από αυτή τη συμφωνία, η Medtronic μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις αναλύσεις των μετρήσεων. Να παρέχει σημαντικές πληροφορίες που θα διευκολύνουν του ασθενείς με διαβήτη».

Ταυτόχρονα, με την ανταλλαγή των δεδομένων οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούν να έχουν καλύτερη εικόνα για την υγεία των ασθενών. Μέσω της ψηφιακής ανταλλαγής δεδομένων θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ