Αξίζει να δειςRegeneron: 400 νέες προσλήψεις σε μονάδα φαρμάκου κατά της Covid-19

Regeneron: 400 νέες προσλήψεις σε μονάδα φαρμάκου κατά της Covid-19

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε σύμφωνο επέκτασης -με την ελβετική φαρμακευτική επιχείρηση Roche- της μονάδας που διαθέτει στην Ιρλανδία προχώρησε η Regeneron προκειμένου να τριπλασιάσει την δυναμική παραγωγής του ελπιδοφόρου κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει κατά της νόσου COVID-19.

Σε σύμφωνο επέκτασης -με την ελβετική φαρμακευτική επιχείρηση Roche- της μονάδας που διαθέτει στην Ιρλανδία προχώρησε η Regeneron προκειμένου να τριπλασιάσει την δυναμική παραγωγής του ελπιδοφόρου κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει κατά της νόσου COVID-19.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός επέκτασης της δυναμικής η Regeneron θα αυξήσει έως και κατά 400 τις θέσεις εργασίας που διαθέτει σήμερα σε μονάδα στο Λίμερικ της Ιρλανδίας. Πρόκειται για τη μονάδα παραγωγής που θα αναλάβει τον αυξημένο φόρτο εργασίας παραγωγής φαρμάκων κατά της νόσου Covid-19. Στόχος της Regeneron είναι η αύξηση της παραγωγής προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι νέες προσλήψεις, που ως επί το πλείστον θα αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα παραγωγής, θα αυξήσουν το συνολικό εργατικό δυναμικό της Regeneron στη μονάδα των 689.000 τετραγωνικών ποδών, σε πάνω από 1.400 άτομα.

Οι επενδύσεις της Regeneron στη μονάδα του Λίμερικ που αποκτήθηκε το 2013 -πρώην μονάδα παραγωγής της Dell- έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η Regeneron ενισχύει τα blockbusters φάρμακα Eylea και Dupixent, που διαθέτει στην αγορά μαζί με τη Sanofi.

Με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας το 2014, η Regeneron διέθεσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των 1.000 προσλήψεων σε υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, 300 εποχικούς εργαζόμενους και περίπου 500 κατασκευαστικών εργατών που εργάζονται επί τόπου επί τόπου, δήλωσε ο φαρμακοποιός.

Η επέκταση στην Ιρλανδία έρχεται ως απόφαση της να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής στο εργοστάσιο της στη Νέα Υόρκη. Στόχος είναι η παραγωγή εκατοντάδων εκατομ. δόσεων του κοκτέιλ αντισωμάτων, που ονομάζεται REGN-COV2, ξεκινώντας από τις αρχές του 2021.

H συνεργασία των δύο κολοσσών 

Η Regeneron προχώρησε σε συνεργασία με τη Roche στις αρχές του μήνα. Στόχος είναι να αντικαταστήσει την παγκόσμια παραγωγή της. Η Regeneron βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών. Συνεπώς είναι θέμα χρόνου η έγκριση των αρχών για το φάρμακο κατά της νόσου Covid -19, εφόσον υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της επταετούς συμφωνίας αδειοδότησης, τα δύο μέρη συμφώνησαν να διατηρήσουν κοινή παραγωγική ικανότητα για τη θεραπεία της Covid-19. Η Regeneron θα διαχειρίζεται την κυκλοφορία του φαρμάκου στις ΗΠΑ και η Roche να αναλαμβάνει τη διανομή στα υπόλοιπα σημεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ